JKaleta Napisano 17 Maja 2020 Napisano 17 Maja 2020 (edytowane) Witam, proszę użytkowników w/w zestawów od e-bikera (lub podobnych z wyświetlacze LCD3) o sprawdzenie w "realu" oraz informację zwrotną na temat działania tempomatu w Waszych rowerach wyposażonych w zestawy S-1100 oraz S-2100. Konkretnie chodzi mi o następująca rzecz: Jadąc na tempomacie i naciskając hamulec lub jakiś przycisk panelu sterowania wyświetlaczem funkcja tempomatu się wyłacza. Pytanie: Co się dzieje z funkcją tempomatu jeśli naciśnie się manetkę (aby przez chwilę jechać szybciej): 1) czy Wasz rower przyspiesza od razu a po zwolnieniu manetki wraca do poprzednio ustalonej prędkości? 2) rower nie przyspiesza a po zwolnieniu manetki tempomat się wyłącza? Pozdrawiam, J Kaleta. Edytowane 17 Maja 2020 przez JKaleta Cytuj
chudzinki Napisano 17 Maja 2020 Napisano 17 Maja 2020 Tempomat w rowerze... Przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać... Zresztą temat i tak zaraz zniknie. Cytuj
Prekompilator Napisano 19 Maja 2020 Napisano 19 Maja 2020 W dniu 17.05.2020 o 22:10, JKaleta napisał: Pytanie: Co się dzieje z funkcją tempomatu jeśli naciśnie się manetkę (aby przez chwilę jechać szybciej): 1) czy Wasz rower przyspiesza od razu a po zwolnieniu manetki wraca do poprzednio ustalonej prędkości? 2) rower nie przyspiesza a po zwolnieniu manetki tempomat się wyłącza? Jest jeszcze inaczej - pierwsze użycie manetki nic nie powoduje. Drugie użycie wyłącza tempomat i rower przyspiesza. Natomiast przy pedałowaniu moc się zmniejsza, po zaprzestaniu pedałowania tempomat wraca do poprzedniej prędkości. Osobiście nie używam tego ficzera - mam za mało mocy i prędkości, by jeździć po autostradach. Cytuj
JKaleta Napisano 19 Maja 2020 Autor Napisano 19 Maja 2020 Dziękuję za odpowiedź - czy to zachowanie (Pierwsze użycie manetki nic nie powoduje,. Drugie użycie wyłącza tempomat i rower przyspiesza.) dotyczy zestawu S-1100 czy S-2100? Ja mam dokładnie takie zachowanie w obecnie posiadanym S-2100, ale parę miesięcy temu użytkowałem S-1100 i nie jestem pewien czy tam było tak samo czy inaczej (to znaczy czy manetka od razu reagowała przyspieszeniem roweru, czy było tak jak Pan(i) opisał i jak ja mam w S-2100). Cytuj
Prekompilator Napisano 19 Maja 2020 Napisano 19 Maja 2020 1 godzinę temu, JKaleta napisał: czy to zachowanie (Pierwsze użycie manetki nic nie powoduje,. Drugie użycie wyłącza tempomat i rower przyspiesza.) dotyczy zestawu S-1100 czy S-2100? Jest to S-1100 Zachowanie powinno być takie samo, bo jest ten sam firmware sterownika. Moc to tylko parametr. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi