Ramzes1337 Napisano 17 Maja 2020 Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 (edytowane) Chce kupić rower w którym jest zamontowany amortyzator taki jak w tytule. Amortyzator ma rysy na goleniach cyt:Amortyzator ma kilka rysek których nie czuć pod palcem,ponieważ poprzedni właściciel nie zadbał o serwis. Nie mam możliwości zobaczenia roweru na żywo więc oczekuje opinii. Jeśli jest tak jak opisuje sprzedawca, że nie są wyczuwalne i nie zagraża w niczym to ok. Ale jeśli lagi są do wymiany lub do anodowania (czy jak to się nazywa) ile by to kosztowało? Edytowane 17 Maja 2020 przez Ramzes1337 nie dodałem zdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 17 Maja 2020 Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Jak nie masz możliwości osobistego sprawdzenia roweru, to go nie kupuj, bo wdepniesz na minę: https://www.1enduro.pl/rower-uzywany-czesc-3-ocena-stanu-technicznego/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramzes1337 Napisano 17 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 2 minuty temu, Galvatron napisał: Jak nie masz możliwości osobistego sprawdzenia roweru, to go nie kupuj, bo wdepniesz na minę: https://www.1enduro.pl/rower-uzywany-czesc-3-ocena-stanu-technicznego/ Raczej bym brał przesyłkę z płatnością przy odbiorze bo nie widzę tego żeby jechać po rower 400km w jedną stronę bez pewności że go kupię. Zawsze mogę przy kurierze otworzyć i sprawdzić stan a w razie czego nie przyjąć przesyłki gdyby coś było zatajone była by to tylko i wyłącznie wina sprzedającego, że mnie nie poinformował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Te rysy na drugim zdjęciu jak są niewyczuwalne to żaden problem. Te z pierwszego zdjęcia widać ze powstały przez to że jakiś syf się dostał pod uszczelki i było tarcie. Ślizgi też mogły dostać. Ja bym nie brał. 14 godzin temu, Ramzes1337 napisał: Zawsze mogę przy kurierze otworzyć i sprawdzić stan a w razie czego nie przyjąć przesyłki gdyby coś było zatajone była by to tylko i wyłącznie wina sprzedającego, że mnie nie poinformował Przesyłki możesz nie przyjąć kiedy zostaną stwierdzone wady wynikłe z nieprawidłowego transportu. Rysy takimi nie są i nie byłyby podstawą do odmowy przyjęcia przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 18 Maja 2020 Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Poza tym używany sprzęt trzeba sprawdzić dokładnie, nie na szybko przy kurierze. Przede wszystkim trzeba bardzo uważnie obejrzeć ramę w poszukiwaniu pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi