Skocz do zawartości
  • 0

Pierwsza szosa 2-3k pln

Gość Krzysiek

Pytanie

Gość Krzysiek
Napisano

Cześć :)

Podjąłem decyzje o zakupie pierwszego w życiu roweru szosowego i chciałbym zapytać doświadczonych rowerzystów jaki rower wybrać. 
Na tą chwilę brałem pod uwagę Romet Mustang 1 oraz Triban RC 500. Przeszukałem troszkę tematów, że polecany jest również Kross Vento 3.0.

Na rower chciałbym wydać koło 2,5tys (myślę, że do 3tys maks). Rower najlepiej nowy, ale zadbane używki wchodzą w grę. 
Mam 174cm wzrostu oraz 83kg wagi. Rower będzie wykorzystywany na trasy 20-30km po pracy, a w weekndy dłuższe trasy. 

Prosze o porade, co zrobilibyście na moim miejscu, nówka Romet lub Triban, czy szukanie okazji na nowego Krossa (lub kupno używki). 

Pozdrawiam  :D

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Romet mustang to nie szosa

Triban jak za swoją cenę będzie ok

Vento 3.0 podobnie ale tutaj może być ciężko ze zmieszczeniem się w 3k, podejrzewam, że w granicach 3100-3200 już wyrwiesz

IMO kross jeśli ma to być "szosa"

Gość Krzysiek
Napisano

Pomyłka, miałem na myśli huragana, a nie mustanga :D 

Napisano

Huragan 1 jest spoko i generalnie w budżecie poniżej 2k nie ma żadnej konkurencji. W porównaniach z droższymi sprzętami na clarisie ustępuje przede wszystkim aluminiowym widelcem.

Hurgana 3 albo 4 jak najbardziej możesz poszukać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...