tenei Napisano 17 Maja 2020 Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Witam serdecznie. Jestem nowy. Mam na imię Tomek. Zakupiłem swoją pierwszą szosę, niestety nie zdążyłem jeszcze się nią na cieszyć, gdyż podczas gruntownego czyszczenia moim oczom ukazało się piękne pęknięcie, rysa na widelcu. W modelu tym występuje karbonowy widelec. Wygląda to na pęknięcie, raczej nie rysę. Jest tylko od zewnętrznej strony, na dosyć dużej płaszczyźnie. Od środka żadnego śladu. Postarałem się aby było to widoczne na zdjęciu.. Czy to pęknięcie widelca. Może samej powłoki lakierniczej. Rysa ta widoczna jest minimalnie ponad klockiem hamulcowym i przebiega poziomo w stosunku do ziemi. Z góry dzięki bardzo za w miarę szybką informację. Pozdrawiam Pytanie czy można z tym bezpiecznie jeździć. Czy zwracać sprzęt i ubiegać się o zwrot. Kosztów. P. S. Pierwsze i ostatnie zdjęcie wykonane normalnie, natomiast 2, 3 i4 z rowerem do góry nogami. (tak dla orientacji zdjęć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Maja 2020 Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 To jest w pełni karbonowy widelec czy alu-karbon? Jeśli alu-karbon to najczęściej mniej więcej w tym miejscu występuje połączenie tych dwóch materiałów BTW i tak bym to zareklamował. Żeby mieć pewność trzeba to prześwietlić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenei Napisano 17 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 29 minut temu, Mihau_ napisał: To jest w pełni karbonowy widelec czy alu-karbon? Jeśli alu-karbon to najczęściej mniej więcej w tym miejscu występuje połączenie tych dwóch materiałów BTW i tak bym to zareklamował. Żeby mieć pewność trzeba to prześwietlić No jest Alu rura sterowa w widelcu. Ciężko raczej, tak mi się wydaje, o rysę w takim miejscu tym bardziej że są tam załamania i osłania dodatkowo przezutka. Jest to mikro wielkości. Ale jednak. Coś się tam dzieje. Pytanie czy można z tym jeździć na ile to jest bezpieczne. I czy duże prawdopodobieństwo że się powiększy i będzie do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 17 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2020 Reklamuj. Nigdy nie wiadomo co kryje się pod lakierem. A z pękniętym widelcem nie ma żartów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.