gokart Napisano 17 Maja 2020 Napisano 17 Maja 2020 Witam. Mam 186 cm wzrostu 67 kg wagi i plany na 1500-2000 km na dwóch kółkach w tym sezonie. Giant roam 1 2020 3600 zł lub Giant roam 1 z 2019 za 3100 zł. Już byłem prawie zdecydowany, ale znajomy zainteresował mnie Krossem, sam posiada 6.0 z 2017 roku i jest zadowolony. Moje trasy zróżnicowane czasami 30-40 km gdzie 85% beton,asflat,ulica reszta ścieżka leśna, a czasami 99% trasa 80 km bo ulicy,ścieżce rowerowej. W żadne głębokie piachy,chaszcze, lasy z korzeniami nie zamierzam zjeżdżać stąd zainteresowanie crossem. No więc znalazłem znalazłem krossa 7.0 z 2017 r oczywiście nowy w uważam świetnej cenie 3500 zł, z dobrym (chyba) osprzętem. W tym roku był to najwyższy model krossa. W roku obecnym 7.0 cenowo tak samo się przedstawia a osprzęt gorszy. Jak oceniacie tego krossa lepszy niż giant ? 3500 zł to jest mój maks który mogę wydać. kross 2017
clavdivs Napisano 17 Maja 2020 Napisano 17 Maja 2020 Giant jest ciekawszy i w sumie ten roam to dobry wybór.
c1ach Napisano 17 Maja 2020 Napisano 17 Maja 2020 Potrzebujesz mocowań bagażnika i rower musi być mocno turystyczny, czy tylko rekreacja wokół domu? Od Gianta brałbym bardziej sportowy, ale wciąż rekreacyjny model Fastroad https://www.giant-bicycles.com/pl/fastroad-sl-2. 2,5 kg lżejszy, opony 32 mm dają radę na asfalcie i gładkich ścieżkach. Brak amortyzatora odczujesz poważnie tylko na bruku, nierównych płytach betonowych itp. Posiada wyczuwalnie twardszy napęd w porównaniu do crossów, mam tu na myśli jedynie najlżejsze dostępne przełożenia - jeśli nie ruszasz rowerem w góry, nie ma to znaczenia
gokart Napisano 17 Maja 2020 Autor Napisano 17 Maja 2020 Teraz, c1ach napisał: Potrzebujesz mocowań bagażnika i rower musi być mocno turystyczny, czy tylko rekreacja wokół domu? Od Gianta brałbym bardziej sportowy, ale wciąż rekreacyjny model Fastroad https://www.giant-bicycles.com/pl/fastroad-sl-2. 2,5 kg lżejszy, opony 32 mm dają radę na asfalcie i gładkich ścieżkach. Brak amortyzatora odczujesz poważnie tylko na bruku, nierównych płytach betonowych itp. Posiada wyczuwalnie twardszy napęd w porównaniu do crossów, mam tu na myśli jedynie najlżejsze dostępne przełożenia - jeśli nie ruszasz rowerem w góry, nie ma to znaczenia Rekreacja ale taka do 60 km od domu. Nie zamierzam zrobić z roweru turystycznego, sakwy itd raczej nie. Całe życie jeździłem na sztywnym widelcu myślałem żeby spórbować jednak pojeździć z amorem tym bardziej, że ten w krossie nie jest taki zupełnie najgorszy i wygodne blokowanie, no nie wiem.
gokart Napisano 19 Maja 2020 Autor Napisano 19 Maja 2020 A może romet orkan 5m z 2019 roku fajny osprzęt a jednak 500-600 zł mniej
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.