Nika888 Napisano 15 Maja 2020 Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Dzień dobry, przymierzam się do kupna pierwszej szosy i chciałam prosić o poradę:) Kilka razy przejechałam się na starej kolarzówce Gazelle znajomego, co prawda na za dużej ramie, ale sama jazda na takim gracie mi się spodobała. Nie mam dużych wymagań, chodzi o to żeby móc po prostu zrobić na nim jakiś trening wydolnościowy, nie chodzi tu o zawrotną jakość, a raczej o to, żeby po miesiącu się nie rozsypał. Budżet mam mocno ograniczony, w najbliższym czasie nie będę się przymierzała do lepszych rowerów po parę tysięcy, a chcę mieć zwykłą kolarkę do 2h tlenówek:) Znalazłam starszego Peugeot PFN10, wczoraj byłam go obejrzeć na żywo i przejechać parę metrów. Ogółem rower sprawny, trzeba jedynie wyregulować przerzutki, rozmiarowo zdaje się ok(mam 171cm wzrostu, przekrok ok.80cm, waga 60kg) Chyba wybierając pomiędzy takim oldschoolem w dobrym stanie, a tańszym, używanym egzemplarzem nowszego np. Carrera, bo i takie oferty widziałam (https://www.olx.pl/oferta/szosa-carrera-zelos-56cm-28-2x7-shimano-kolarzowka-ostre-kolo-CID767-IDEK8Id.html) można się skłonić ku starszej opcji...? Chciałam tutaj podpytać o sens zakupu takowego, jako że jestem totalnie zielona:) Co sądzicie? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 15 Maja 2020 Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 2 minuty temu, Nika888 napisał: trzeba jedynie wyregulować przerzutki, Coś w stylu: " Niemiec tylko do kościoła jeździł". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.