kalafiorowa123 Napisano 12 Maja 2020 Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Dzień dobry wszystkim Po wielu nieudanych próbach poszukiwania aplikacji na telefon, która wreszcie spełni moje spore wymagania w końcu wylądowałem na tym forum. Nie przedłużając, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie o aplikacji na Androida, która oprócz wszystkich podstawowych funkcji które posiadają Endomondo czy Strava posiada taką oto funkcję: 1. Wyznaczenie sobie trasy tak jak ma to miejsce w Mapach od Googla, a następnie co dla mnie najważniejsze: 2. Możliwość śledzenia aktualnej wysokości oraz zmiany ukształtowania terenu np w odległości 500m albo 3km przed nami Myślę, że sprawa jest jasna. Po prostu chciałbym na swoim smartfonie widzieć, że powiedzmy za 500 metrów czeka mnie spore wzniesienie, z kolei za np 2 km będę mógł zasuwać 60km/h. Może dla starych wyjadaczy mój problem jest banalny i wyślą mnie do innego tematu, ale naprawdę trochę się naszukałem i nie znajduję satysfakcjonującej mnie apki. W sumie może to być oddzielna aplikacja, która posiada tylko tę jedną funkcję, też będę z tego zadowolony. Pozdrawiam i z góry dziękuję za wyrozumiałość i wszelkie odpowiedzi. Zrobiłem też prowizoryczną grafikę przedstawiającą jak sobie to mniej więcej wyobrażam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Maja 2020 Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Hue, hue, hue, niezłe wymagania. Obawiam się, że sam musiałbyś taką aplikację napisać Kup sobie licznik z nawigacją i problem znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 12 Maja 2020 Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 A to nie każda tak ma? Trasę tworzysz tu:http://brouter.de/brouter-web Masz ładny wykresik wysokości. Eksportujesz trasę do gpx i przegrywasz do nawigacji w telefonie. Ja to daje do Oruxmapx, a potem prowadzenie po ścieżce, która jest kolorystycznie oznaczona. Masz ciepłe kolory pod górę i zimne w dół. Tu masz np. Przełęcz Salmopolską: Da się tam tez dokopać do wykresu ale nie używałem tego i nie wiem czy to pokazuje na żywo gdzie jesteś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.