Skocz do zawartości

[Aplikacja] Apka na rower z ukształtowaniem terenu

kalafiorowa123

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim
Po wielu nieudanych próbach poszukiwania aplikacji na telefon, która wreszcie spełni moje spore wymagania w końcu wylądowałem na tym forum.

Nie przedłużając, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie o aplikacji na Androida, która oprócz wszystkich podstawowych funkcji które posiadają Endomondo czy Strava posiada taką oto funkcję:
1. Wyznaczenie sobie trasy tak jak ma to miejsce w Mapach od Googla, a następnie co dla mnie najważniejsze:
2. Możliwość śledzenia aktualnej wysokości oraz zmiany ukształtowania terenu np w odległości 500m albo 3km przed nami

Myślę, że sprawa jest jasna. Po prostu chciałbym na swoim smartfonie widzieć, że powiedzmy za 500 metrów czeka mnie spore wzniesienie, z kolei za np 2 km będę mógł zasuwać 60km/h.

Może dla starych wyjadaczy mój problem jest banalny i wyślą mnie do innego tematu, ale naprawdę trochę się naszukałem i nie znajduję satysfakcjonującej mnie apki.

W sumie może to być oddzielna aplikacja, która posiada tylko tę jedną funkcję, też będę z tego zadowolony.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wyrozumiałość i wszelkie odpowiedzi.

Zrobiłem też prowizoryczną grafikę przedstawiającą jak sobie to mniej więcej wyobrażam:

apps.55653.13510798887413931.2d0a9db5-b231-4364-91c6-63861111c5ae.jpg.59c2c116cb311ae40232fe3c3783670e.jpg

A to nie każda tak ma?

Trasę tworzysz tu:
http://brouter.de/brouter-web

Masz ładny wykresik wysokości. Eksportujesz trasę do gpx i przegrywasz do nawigacji w telefonie. Ja to daje do Oruxmapx, a potem prowadzenie po ścieżce, która jest kolorystycznie oznaczona. Masz ciepłe kolory pod górę i zimne w dół. Tu masz np. Przełęcz Salmopolską:
DSC_5561.thumb.JPG.aa4c7de5c808b5120fe47184b3cb0e2d.JPG

Da się tam tez dokopać do wykresu ale nie używałem tego i nie wiem czy to pokazuje na żywo gdzie jesteś:
DSC_5563.thumb.JPG.15eb1534fccbebc3099fa39a002e309a.JPG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...