Skocz do zawartości

[Rowery] Rowery dla rodziny

yogitubadzin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
1. Szukam dwóch rowerów oraz bezpieczny fotelik dla dziecka dla roweru meskiego. Jeśli chodzi o rower męski to już jestem prawie zdecydowany (Kross Hexagon 6.0), tylko nie wiem jakie wymiary. Rower damski tez bym chcial Kross. Chyba że widzicie jakieś alternatywy, jestem zielony.

2. Ogólnie rower męski będzie użytkowany głównie po asfalcie, kostce brukowej, sciezki wiejskie oraz mam w poblizu lasy. Po lasach glownie wolno, rekreacyjnie ale mogą się zdarzać korzenie i wyboista droga. Ten rower bedzie uzytkowany okolo 3 razy w tygodniu. Byc moze od czasu do czasu jakies asfaltowe oraz niskie drogi górskie.

3. Drugi rower damski bedzie uzytkowany mniej, okolo raz w tygodniu i raczej na rodzinne wycieczki, bedzie to wolne tempo, glownie po asfalcie, proste drogi w lasach, bardzo rzadko niskie asfaltowe drogi górskie. Nie chcialbym na ten rower przeznaczac za duzo pieniedzy, najlepij okolo 1000-1200zl.

4. Rowery beda uzytkowane w sezonie wiosna/lato/jesien. Wazne zeby w rowerach byla stopka. Ile kosztuje do tego ewentulne blotniki i jak je znaleźć?

5.Nasze wymiary:

Rower meski:
wzrost 180cm, waga 70-75kg

Rower damski
wzrost 168cm, waga 55-60kg

Fotelik dla dziecka:
wzrost 115cm, waga okolo 20kg

6. Gdzie najlepiej można rowery kupić, szukać na allegro, po sklepach internetowych, u producenta, na ceneo? Czego się wystrzegać? Widziałem że na allegro część rowerów nie ma nawet stopki.

pozdrawiam  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...