Sk27 Napisano 11 Maja 2020 Napisano 11 Maja 2020 Cześć, mam problem z prawą klamkomanetką. Obecnie jest zdemontowana, nie zamierzam z niej korzystać, ale zawsze można sprzedać za niewielką kwotę (komplet). Nie jestem wstanie zmienić biegu z 6 na i z 7 na 8, tak jakby mechanizm nie miał na to siły. Zdjąłem obudowę i okazało się, że po wyjęciu optycznego wskaźnika jestem wstanie bez problemu zmienić przełożenie. Co może być problemem? Wskaźnik jest na swoim miejscu i nie wygląda, żeby był źle zamontowany.
Sk27 Napisano 11 Maja 2020 Autor Napisano 11 Maja 2020 Tak jak napisałem, ona jest zdemontowana, jak z niej korzystałem, to nie miałem problemów.
SoloTM Napisano 11 Maja 2020 Napisano 11 Maja 2020 Jak ciągniesz ręcznie lekko za linkę ( bo to sprężyna w przerzutce ciągnie linkę ) to powinno być ( zrzucając ) 7 klików. Sama z siebie może mieć problem te ostatnie biegi ( bez pomocy w sensie ciągnęcia linki )
Sk27 Napisano 11 Maja 2020 Autor Napisano 11 Maja 2020 Czyli rozumiem, że bez linki to normalne, że dwa ostatnie biegi nie chcą wchodzić, a jak klamkomanetka była zamontowana na kierownicy to nie było problemów? W temacie manetek/klamkomanetek nie jestem dobrze zorientowany, stąd moje pytanie.
SoloTM Napisano 11 Maja 2020 Napisano 11 Maja 2020 Pociągnij za linkę ( brak 3 ręki wiem ) i sprawdź.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.