Skocz do zawartości

[Rękawiczki] Jakie kupić

gacusx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od groma tego jest. Ja używam 2 sezon Chiba Gel Premium.

Ale na szosę wolę dłogopalczaste, lepiej palce latają po manetkach.

Napisano

Ja poszukuję rękawiczek z konkretnym żelem na dłonie , a najlepiej jak by był żel na całej dłoni , również bez palców i na MTB-ka . Dłonie mi wysiadają po dłuższej jeździe

Napisano

Powiem ci, że na początku miałem ten problem i faktycznie śmigałem w rękawiczkach, ale widzę, że po roku nie ma dla mnie różnicy - a ujeżdżam teraz niezłe wertepy na sztywnym rowerze.

Napisano

No bo rękawiczki na rower raczej nie służą do zapewnienia komfortu, a już na pewno nie jest to ich główna rola. Nawet najgrubsza żelowa wkładka po kilku godzinach jazdy zacznie nam doskwierać. Rola rękawiczek jest inna, a jeśli masz problemy z drętwieniem dłoni to raczej szukaj innych chwytów i pokombinuj z ustawieniem kokpitu.

Napisano

Według mnie rękawiczki w głównej mierze mają chronić podczas nagłego starcia np z podłożem lub wspomagać przyczepność z chwytami albo klamkami. Jak drętwieją Ci palce to rękawiczki raczej w ogóle nie pomogą.

Napisano

Jak patrzę na "solidność" bezpalcówek to wątpię w ich skuteczność w starciu z asfaltem.

Napisano

Nie no śmieje się tylko. Faktycznie już mi raz rękawiczki kostki  uratowały przy starciu z korą sosny.

Napisano
W dniu 18.05.2020 o 13:12, Mitul napisał:

Ja poszukuję rękawiczek z konkretnym żelem na dłonie , a najlepiej jak by był żel na całej dłoni , również bez palców i na MTB-ka . Dłonie mi wysiadają po dłuższej jeździe

Ok . Kupiłem takie https://allegro.pl/oferta/chiba-gel-comfort-rekawiczki-rowerowe-zelowe-xl-9193941045?snapshot=MjAyMC0wNS0yMFQwOToxNzoyOC42MjFaO2J1eWVyO2UxYjE1YjVjMjI0ZmFmMzc5MTk4NmY5ZTI3YWNmZDA4ZjY5ZjdmOTMxNTA3NjNlYjBiYjdlNWZlYTJiOGIwNjc%3D W weekend wypróbuje :027:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

a możesz coś o nich napisać? warte ceny? bo jak na krotkie rekawiczki to dość drogie. Szukam coś do MTB, długie mam, ale jakieś krótkie na lato by sie przydały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...