gacusx Napisano 11 Maja 2020 Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Jak w temacie, jakie rękawiczki bez palców polecacie na szosę? Szukam czegoś solidnego i wygodnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 11 Maja 2020 Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Od groma tego jest. Ja używam 2 sezon Chiba Gel Premium. Ale na szosę wolę dłogopalczaste, lepiej palce latają po manetkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitul Napisano 18 Maja 2020 Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Ja poszukuję rękawiczek z konkretnym żelem na dłonie , a najlepiej jak by był żel na całej dłoni , również bez palców i na MTB-ka . Dłonie mi wysiadają po dłuższej jeździe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Powiem ci, że na początku miałem ten problem i faktycznie śmigałem w rękawiczkach, ale widzę, że po roku nie ma dla mnie różnicy - a ujeżdżam teraz niezłe wertepy na sztywnym rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewocz Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 No bo rękawiczki na rower raczej nie służą do zapewnienia komfortu, a już na pewno nie jest to ich główna rola. Nawet najgrubsza żelowa wkładka po kilku godzinach jazdy zacznie nam doskwierać. Rola rękawiczek jest inna, a jeśli masz problemy z drętwieniem dłoni to raczej szukaj innych chwytów i pokombinuj z ustawieniem kokpitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meitner99 Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Według mnie rękawiczki w głównej mierze mają chronić podczas nagłego starcia np z podłożem lub wspomagać przyczepność z chwytami albo klamkami. Jak drętwieją Ci palce to rękawiczki raczej w ogóle nie pomogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Jak patrzę na "solidność" bezpalcówek to wątpię w ich skuteczność w starciu z asfaltem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meitner99 Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Zależy co wybierzesz. Najcieńsze i najbardziej ultraligth nie zapewnią pewnie żadnej ochrony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Maja 2020 Udostępnij Napisano 20 Maja 2020 Nie no śmieje się tylko. Faktycznie już mi raz rękawiczki kostki uratowały przy starciu z korą sosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitul Napisano 21 Maja 2020 Udostępnij Napisano 21 Maja 2020 W dniu 18.05.2020 o 13:12, Mitul napisał: Ja poszukuję rękawiczek z konkretnym żelem na dłonie , a najlepiej jak by był żel na całej dłoni , również bez palców i na MTB-ka . Dłonie mi wysiadają po dłuższej jeździe Ok . Kupiłem takie https://allegro.pl/oferta/chiba-gel-comfort-rekawiczki-rowerowe-zelowe-xl-9193941045?snapshot=MjAyMC0wNS0yMFQwOToxNzoyOC42MjFaO2J1eWVyO2UxYjE1YjVjMjI0ZmFmMzc5MTk4NmY5ZTI3YWNmZDA4ZjY5ZjdmOTMxNTA3NjNlYjBiYjdlNWZlYTJiOGIwNjc%3D W weekend wypróbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 6 Lipca 2020 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 a możesz coś o nich napisać? warte ceny? bo jak na krotkie rekawiczki to dość drogie. Szukam coś do MTB, długie mam, ale jakieś krótkie na lato by sie przydały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.