NoPerfect Napisano 10 Maja 2020 Napisano 10 Maja 2020 Wiem, że było dużo takich tematów ale nic z nich nie wyczytałem, więc: Szukam smaru do konserwacji górnych goleni (żeby był poślizg i nie ścierał sie chrom), co kupić? Słyszałem że brunox bardziej szkodzi uszczelkom niż pomaga, prosił bym o pomoc w wyborze na temat czegoś w spraju żeby psiknąć na szmatkę przetrzeć. Co sądzicie o Fenwicks Suspension Lube Spray? Co polecicie?
Mod Team bogus Napisano 10 Maja 2020 Mod Team Napisano 10 Maja 2020 Golenie górne mają być suche, do pracy nie potrzebują nic. Jedyne co można zrobić dla goleni górnych to po każdej jeździe wytrzeć je czystą ściereczką z brudu, który się na nich zebrał. Każde smarowanie spowoduje większe przyklejanie brudu do goleni, a on może z kolei doprowadzić do porysowania goleni podczas ich pracy.
cervandes Napisano 10 Maja 2020 Napisano 10 Maja 2020 Pędzel, opędzlować brud po jeździe. Potem jedna sztuka ręcznika papierowego, złożonego kilka razy w pasek, na środku kilka kropel brunoxa deo. Przekładasz dookoła goleni i czyścisz. Drugą goleń tak samo, tylko drugą stroną ręcznika. I masz czyste a brunox nie pakowany do amortyzatora. Błędem jest psikanie nim na golenie, pod uszczelki itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.