xyreeex123 Napisano 9 Maja 2020 Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Witam mam pytanie jak wygląda wymiana sprężyny w amortyzatorze Rockshox domain 302 180mm. Nie wiem tylko jak rozebrać amortyzator, aby móc wymienić sprężynę i czy potrzebuję 1 czy 2 sprężyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 9 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 1 sprężyna, po drugiej stronie jest tłumik. Kluczem 24 odkręcasz korek, wyjmujesz sprężynę, dajesz nową, skręcasz. Proste. Tu masz full manuala, ze sprężyną będzie punkt. 8. https://www.pinkbike.com/forum/listcomments/?threadid=107801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyreeex123 Napisano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Odkręciłem dwa korki, pod lewym sprężyna tak jak myślałem a podczas odkręcania prawego zaczęło mi uciekać powietrze zacząłem zakręcać po się przestraszyłem. Oznaczenie jakie posiadam na amortyzatorze jest r302(nie mogę wstawić zdjęcia). Nie wiem czy odkręcać lewy korek do końca czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Jak chcesz tylko zmienić sprężynę to nie musisz drugiego korka odkręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyreeex123 Napisano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Wiem tylko jako 1 odkręciłem ten prawy i mi powietrze uciekło nie wiem czemu i amortyzator jest jeszcze bardziej miękki i chce to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Zakręć go z powrotem. Nic innego się tam nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyreeex123 Napisano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 zakręciłem właśnie tylko jak wcześniej nie dobijałem go na flacie tak teraz się dobije. i mnie to trochę dziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 10 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Jak dałeś miększa sprężynę to nic dziwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyreeex123 Napisano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 (edytowane) Właśnie nie, chciałem sprawdzić czy czy na pewno jest 1 sprężyna nic nie wymieniałem tylko jakby powietrze mi uciekło przez to jest miekkszy Edytowane 10 Maja 2020 przez xyreeex123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 11 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Tam się nie pompuje powietrza. Może regulację kompresji skręciłeś na mniejszą? No i po co " sprawdzić czy czy na pewno jest 1 sprężyna" jak dałem Ci pełnego manuala ze zdjęciami, gdzie wszystko widać gdzie co jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodyshelby Napisano 18 Października 2022 Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Siema Pany sory że odkopuje rozmowę ale mam podobny problem z tym dobijaniem ,kupiłem jakiś czas temu Domaina i dobija mi na flacie i w lesie np na korzeniach.A sprężyna jest czerwona czyli podobno najtwardsza jakieś porady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 18 Października 2022 Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Dać więcej tłumienia szybkiej kompresji. LUB Zmienić technikę jazdy. LUB Większy skok. Zmienić na boxxera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Października 2022 1 godzinę temu, Mlodyshelby napisał: sprężyna jest czerwona czyli podobno najtwardsza Czarna jest najtwardsza, Czerwona to medium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodyshelby Napisano 18 Października 2022 Udostępnij Napisano 18 Października 2022 No dobra dzięki Pany a powiedźcie mi jeszcze tylko czy od czegoś jeszcze może to zależeć bo amortyzator nowy nie jest a jak mój ziomek miał takiego amorka tylko bez regulacji to wszystko cacy było jak sprawdzałem tylko u mnie coś za miękko chodzi a raz miałem problem bo po skoku od dołu śruba ła pod ciśnieniem i olej wyleciał to było jakoś rok temu ,a na starcie jak go kupiłem to uginał się tylko do połowy i dalej tak jak by dobijał mimo tego że miał jeszcze połowę skoku więc z nim były przeboje jak cholera i mam zamiar zrobić serwis i powymieniać części ale niewiem zabardzo co wymienić żeby było cacy ,pozdro 🤣🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi