BratniaDusza Napisano 9 Maja 2020 Napisano 9 Maja 2020 Witam :) Czy dętka widoczna na zdjęciu będzie pasować? Opona to Continental 29 x 2.0 Szukałem informacji na ten temat i z tego co udało mi się zrozumieć moja dętka raczej nie będzie pasować do tego ale wolę się upewnić :)
MikeSkywalker Napisano 9 Maja 2020 Napisano 9 Maja 2020 No za wąska, nie będzie. Potrzebujesz rozmiar wyżej czyli np. Conti MTB.
Gość Napisano 9 Maja 2020 Napisano 9 Maja 2020 W czwartek się nad tym zastanawiałem. Bo w sumie, do czego ma służyć dętka? Do trzymania powietrza. Skoro warstwa mleczka (albo cieniasy lateksowe) robi to samo to przy swojej rozciągliwości, każda dętka powinna obsłużyć każdą oponę. Inna sprawa czy "wąska" do szerokiej opony będzie bardziej narażona na przypadkowe przebicia i snejkbajty - pewnie tak, bo będzie miała mniej "materiału". Tak czy inaczej, sam wsadziłem do konciaków 2.0 dętkę 1.75 bo tylko taką miałem na stanie.
Mod Team sznib Napisano 9 Maja 2020 Mod Team Napisano 9 Maja 2020 Ja tam jeżdżę z dętkami standardowymi 1.75-2.1, a opony mam 2.4 i działa Jak ma kolec przebić to tak samo przebije taką, jak i droższe, dedykowane do szerszych opon.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.