szaibot Napisano 9 Maja 2020 Napisano 9 Maja 2020 Dzień dobry wszystkim, Przymierzam się do wymiany roweru mam budżet +- 1700 zł. Trasy jakie jeżdżę to wiejsko/leśno/miejskie ale bardzo spokojnie. Do roweru będzie przyczepiana przyczepka qeridoo sportrex 2. Bardzo ważnym dla mnie elementem jest pozycja, bo zmagam się z bólem pleców i z tego co się dowiedziałem nie powinienem jeździć zbyt wyprostowany. Fajnie jakby to była Polska marka ;P Na ten moment znalazłem Vellberg Discovery ale czy na nim pozycja nie będzie zbytnio wyprostowana? Może bardziej crossowy rower? Bo potrzebuje błotniki jedynie (a to mogę zamontować później) a inne bajery mi nie potrzebne Pomożecie? Cytuj
Pablo59 Napisano 9 Maja 2020 Napisano 9 Maja 2020 jak crossowy, to temat "jaki cross 1300-1800" - czytać od tyłu Cytuj
szaibot Napisano 9 Maja 2020 Autor Napisano 9 Maja 2020 No właśnie nie wiem w co celować, ale jak przyglądam się crossówką to wydaje się że mają bardziej położona pozycję, czy się mylę? Bo może to być lepszy kierunek. W mojej sytuacji ważne bym nie siedział za prosto bo kazde uderzenie i nierówność na drodze idzie wtedy prostopadle z ziemi - prosto w kręgosłup. Cytuj
szaibot Napisano 20 Maja 2020 Autor Napisano 20 Maja 2020 To tak dla zamknięcia tematu, rower kupiłem. Pojeździłem trochę na roznych i okazało się że przy mtb pozycja jest bardziej położona i tym samym plecy mniej dostają. Jeżdżę już ponad tydzień i się z tym 100% zgadzam, plecy nie bólą!! (Kupiłem Romet Mustang - bo po prostu mi się podobał ) Temat do zamknięcia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi