michal.p5 Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Witam ostatnio postanowiłem zmienić uszczelke w moim suntourze xcm 80mm tak jak mi poradziliście Niestety zauwazyłem ze gdy naciskam przedni hamulec laga w tej uszczelce ma luz(rusza sie do przodu i tyłu) Może zrobiłem jakiś błąd podczas wkładania uszczelki? Bo przyznam że nie smarowałem jej dodam też że mierzyłem srednice wew. obu uszczelek i rożnią sie o około 0.5mm-1mm Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Golenie górne w tym "amortyzatorze" poruszają się na plastikowych ślizgach osadzonych w goleniach dolnych. Uszczelki są w sumie w tym przypadku bardziej do ozdoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.p5 Napisano 8 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Czyli co? Nie zrobię z tym już nic? Czy musiałbym coś wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 9 Maja 2020 Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Luz oznacza, że masz wyrobione tuleje ślizgowe, których wymiana może nie być opłacalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 9 Maja 2020 Udostępnij Napisano 9 Maja 2020 Tuleje kosztują 50/komplet. Tyle, że za chwilę i tak trzeba zmieniać znowu bo to materiał jak w chińskich zabawkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.p5 Napisano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Ale wcześniej luzu nie było , luz pojawił się dopiero gdy zmieniłem uszczelkę jedną. Aktualnie czekam na drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 10 Maja 2020 Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Luz w tych uginaczach jest wlasciwie od pierwszej jazdy. Po prostu zacząłeś go dostrzegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.p5 Napisano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Czyli mogę na nim jeździć? Oczywiście chodzi o spokojną jazde nie żadne skoki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 10 Maja 2020 Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Jaki masz rozmiar koła i jakiej średnicy rury goleniowe. Mam sporo dolnych lag i za 80zł może znajde nowe dolne lagi z osprzętem, gotowe do montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.p5 Napisano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2020 Dzięki ale raczej nie bede w to inwestował już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi