michal.p5 Napisano 8 Maja 2020 Napisano 8 Maja 2020 Witam ostatnio postanowiłem zmienić uszczelke w moim suntourze xcm 80mm tak jak mi poradziliście Niestety zauwazyłem ze gdy naciskam przedni hamulec laga w tej uszczelce ma luz(rusza sie do przodu i tyłu) Może zrobiłem jakiś błąd podczas wkładania uszczelki? Bo przyznam że nie smarowałem jej dodam też że mierzyłem srednice wew. obu uszczelek i rożnią sie o około 0.5mm-1mm Proszę o pomoc Cytuj
Dokumosa Napisano 8 Maja 2020 Napisano 8 Maja 2020 Golenie górne w tym "amortyzatorze" poruszają się na plastikowych ślizgach osadzonych w goleniach dolnych. Uszczelki są w sumie w tym przypadku bardziej do ozdoby Cytuj
michal.p5 Napisano 8 Maja 2020 Autor Napisano 8 Maja 2020 Czyli co? Nie zrobię z tym już nic? Czy musiałbym coś wymieniać Cytuj
Galvatron Napisano 9 Maja 2020 Napisano 9 Maja 2020 Luz oznacza, że masz wyrobione tuleje ślizgowe, których wymiana może nie być opłacalna. Cytuj
Dokumosa Napisano 9 Maja 2020 Napisano 9 Maja 2020 Tuleje kosztują 50/komplet. Tyle, że za chwilę i tak trzeba zmieniać znowu bo to materiał jak w chińskich zabawkach. Cytuj
michal.p5 Napisano 10 Maja 2020 Autor Napisano 10 Maja 2020 Ale wcześniej luzu nie było , luz pojawił się dopiero gdy zmieniłem uszczelkę jedną. Aktualnie czekam na drugą Cytuj
Dokumosa Napisano 10 Maja 2020 Napisano 10 Maja 2020 Luz w tych uginaczach jest wlasciwie od pierwszej jazdy. Po prostu zacząłeś go dostrzegać. Cytuj
michal.p5 Napisano 10 Maja 2020 Autor Napisano 10 Maja 2020 Czyli mogę na nim jeździć? Oczywiście chodzi o spokojną jazde nie żadne skoki itp. Cytuj
ACTIVIA Napisano 10 Maja 2020 Napisano 10 Maja 2020 Jaki masz rozmiar koła i jakiej średnicy rury goleniowe. Mam sporo dolnych lag i za 80zł może znajde nowe dolne lagi z osprzętem, gotowe do montażu Cytuj
michal.p5 Napisano 10 Maja 2020 Autor Napisano 10 Maja 2020 Dzięki ale raczej nie bede w to inwestował już Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi