Skocz do zawartości

[Licznik rowerowy] Synchronizacja Sigma -> Endomondo w Sigma Link

niweja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem licznika rowerowego Sigmy (nie mam jeszcze upatrzonego modelu).

Czy w można jakoś ustawić automatyczną synchronizaję aktywności Sigma -> Endomondo/Trainingpeaks/Strava ?

Zainstalowałem aplikację "Sigma link" i są dostępne tylko dwa ostatnie serwisy: TP i Strava. Nie ma endomondo.

Czy jest mozliwość połączenia konta z endomondo ?

Napisano

Nie wiem. Mam roxa 11 i wrzucam na Stravę a żeby na endo trening mieć, to muszę pobrać GPXa ze stravy i zaimportować go do Endomondo.

Istnieje co prawda tapiriik (serwis do wyrównywania treningów między platformami), ale mi raz zrobił taką kaszanę (zdublował wszystkie treningi) że się boję próbować drugi raz - kasowanie błędów zajęło im 3 godziny.

Jeśli jest jakiś automatyczny sposób - proszę o info :)

Napisano

Jak kolega wyżej napisał Garmin ma możliwość eksportu do endomondo i do stravy. Jeżeli chodzi o eksport do endomondo od długiego czasu u mnie eksport trwa długo. Czasami w endomondo aktywność pojawia się po kilkunastu, kilkudziesięciu minutach, a czasami po dobrych kilku godzinach. Dodatkowo ostatnio też samo endomondo generuje sporo problemów dla swoich użytkowników. 

Ze swojej strony mogę polecić Garmina. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...