pinok Napisano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) W locusie na dashboardzie można ustawić takie pole do wyświetlania, ale pokazuje totalne bzdury niestety. W sumie głównie dlatego kupiłem garmina. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez pinok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J67 Napisano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) Do niedawna miałem mieszane uczucia do map cz. Na Hujaweju apka lubiła się wyłączyć. Kilka miesięcy temu kupiłem Xiaomi i wszystko działa. Owszem, nie da się odpalić apki w miejscu, gdzie nie ma zasięgu sieci, ale jeśli trasa jest już wyznaczona i włączona nawigacja - brak internetu nie przeszkadza. Nawet jeśli w trakcie wycieczki zamknę apke i wyłączę internet - nawigacja gada aż do celu. Niedawno wyznaczyłem trasę przez 10 punktów pośrednich i wszystko działało od początku do końca. Wycieczka trwała (wraz z przerwami) ok. 10,5 h i wystarczyło baterii. Odpaliłem również rejestrator. Niestety w przewyższeniach lubi się machnąć. Na tej trasie dodał mi ok. pół km. Nie mogłem też zapisać trasy. Może trzeba mieć płatna wersję(?). Zarchiwizowałem przy pomocy zrzutu z ekranu. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez J67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiburon Napisano 26 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 (edytowane) 10 godzin temu, grissley napisał: A mapa jako mapa leci na Stravie, na telefonie zamocowanym obok. Z jakiego uchwytu korzystasz? Pomimo deklaracji, że zbieram na garmina, to jednak cena jak dla mnie i moich potrzeb jest zaporowa, w tej cenie mam trenażer na zimę. Garmin jest bardzo wygodny, ale taka osoba jak ja płaci większosc ceny za opcje, ktorych nie potrzebuje. Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Tiburon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Polecam GUB G85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 13 godzin temu, pinok napisał: W locusie na dashboardzie można ustawić takie pole do wyświetlania, ale pokazuje totalne bzdury niestety. Potwierdzam, wartości skaczą od 0 do 20%... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 7 godzin temu, Tiburon napisał: Garmin jest bardzo wygodny, ale taka osoba jak ja płaci większosc ceny za opcje, ktorych nie potrzebuje. Nie potrzebujesz urządzenia ze stabilnym systemem, świetnie realizowaną gwarancją i wsparciem producenta? Jeśli to nie sprawi, że będziesz głodował to sobie kup i sam się przekonaj, że licznik z navi stanie się okolorowerowym wydatkiem, z którego będziesz najbardziej zadowolony. A jeśli nawet (w co nie wierzę) coś ci się nie spodoba to utrata wartości jest minimalna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grissley Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 8 godzin temu, Tiburon napisał: Z jakiego uchwytu korzystasz? Na garmina czy na telefon? Generalnie, z jakichś tanich patentów. Ja bardzo lubię wskazania jakie mma na garminie, ale tego całego zachwytu garminem totalnie nie czaję. Kupiłem, bo była promka -50% w amazonie, ale 90% wartośći jakie na nim mam miałbym też na liczniku za 300zł typu jakieś Magene. Nawigacja na Garminie to dla mnie jakieś nieporozumienie, ekran ma toto 10x mniejszy niż telefon, który przecież i tak zawsze mam przy sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tiburon Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 1 minutę temu, grissley napisał: Na garmina czy na telefon? Na telefon, ja myślałem o gearlock od spigena. @Mihau_ Pewnie że potrzebuję, ale te wszystkie dodatki treningowe są mi zupelnie zbędne. Jest jakas tańsza alternatywa dla garmina z dobrą navi, synchronizacją ze stravą i innymi mozliwosciami licznika? Niekoniecznie z jakimis treningami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 27 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 (edytowane) igs620 na przykład, zielonyF16 kiedyś robił porównanie nawet na Youtubie z jakimś Garminem. Z tego co pamiętam główna różnica to właśnie brak tych rozbudowanych funkcji treningowych w igs, kosztuje ok. 600 zł. Nie wiem czy istnieje coś tańszego z mapami. Edytowane 27 Kwietnia 2022 przez keltu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macios Napisano 29 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 Witam czy strava nadal jest darmowa, i da się na niej za darmo planowac trasy i wrzucac do wahoo ? Przesiadlem sie z komoota i cos nie moge sobie poradzic ze strava. Ciagle przenosi mnie do okna gdzie mam oplacic za rok 59dolarow. Dziekuje z gory za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 29 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 26.04.2022 o 20:01, J67 napisał: Do niedawna miałem mieszane uczucia do map cz. Na Hujaweju apka lubiła się wyłączyć. Kilka miesięcy temu kupiłem Xiaomi i wszystko działa. Owszem, nie da się odpalić apki w miejscu, gdzie nie ma zasięgu sieci .... , a Jak się nie da, przecież można mapy offline ściągnąć i wystarczy że widzi satelity? Może zawsze jednak miałem zasięg i nawet nie wiedziałem, hmm. Generalnie ja teraz tylko Mapy.CZ odpalam jak potrzebuję orientacji i szukam jakiś połączeń bo irytujące jest dłuższe uruchamianie Locusa przez to przeklikiwanie "dalej" przy odpalaniu. Edytowane 29 Kwietnia 2022 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 29 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Macios napisał: Ciagle przenosi mnie do okna gdzie mam oplacic za rok 59dolarow. No jak przenosi do płatności, to znaczy że już nie jest darmowa 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2022 23 godziny temu, Macios napisał: Witam czy strava nadal jest darmowa, i da się na niej za darmo planowac trasy i wrzucac do wahoo ? Przesiadlem sie z komoota i cos nie moge sobie poradzic ze strava. Ciagle przenosi mnie do okna gdzie mam oplacic za rok 59dolarow. Dziekuje z gory za odpowiedz. Pozdrawiam Rysowanie tras w Stravie jest tylko w wersji płatnej możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 2 Maja 2022 Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Słuchajcie jest sposób na kupno Locus Map bez podawania dokładnych swoich danych?! Kupiłem kupon upominkowy Google i go nie wykorzystałem! Telefon, adres zamieszkania, data... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 3 Maja 2022 Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 Ja się zalogowałem po prostu kontem Google i nic więcej nie musiałem podawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 3 Maja 2022 Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 Na smartfonie mam 2 konta google i jedno jest cały czas aktywne. Jednak z tych kont dalej woła podaj/Pole wymagane: Ulica i nr., Kod pocztowy, Miasto i Nr. tel. Dziwne że nie chce inienia i nazwiska. KSikorski czy ty w konto google masz te dane już wbite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 W google mam Nazwisko, datę urodzenia i telefon. Podejrzewam, że nie pytał mnie o adres, ponieważ mam podpiętą kartę kredytową, z której opłaca się comiesięczna subskrypcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pierotez Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Aaa, no właśnie. Spróbuję jeszcze z paypalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 4 Maja 2022 Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Co do planowania tras można korzystać z aplikacji traseo i przerzucać sobie juz przez kogos tam wrzuconą trasę na licznik w formacie gpx. Ja tak mam np w brytonie 450. Aplikacja sama w sobie brytona potrafi rysować trasy a następnie to sobie można bez problemu przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macios Napisano 5 Maja 2022 Udostępnij Napisano 5 Maja 2022 (edytowane) Czy da radę z wahoo przenies odrazu trening do stravy po zakonczeniu , czy w trakcie jazdy trzeba miec tez odpalony telefon ? i przy okazji drugie pytanie: gdzie w wahoo zmienic zeby pokazywalo km/h zamiast mil ? z góry dzieki za odpowiedzi Edytowane 5 Maja 2022 przez Macios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 8 Maja 2022 Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 Musisz połączyć konta Wahoo ze Stravą. Z mil na kilometry powinno dać się zmienić w aplikacji Wahoo w telefonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macios Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Udało się, dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matydaty Napisano 9 Maja 2022 Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 A znacie aplikację komoot? Bardzo fajny interfejs, jest zarówno na kompa jak i telefon. Ma planowanie drogi, można ją wysłac sobie z komputera na telefon lub urządzenie gps jakie mamy w rowerze. Poza planerem jest także odkrywanie nowych dróg, moża sobie wybrać jaki czas ma zająć nam wycieczka, poziom trudości , możemy wstawiać nasze zdjęcia zrobione podczas wycieczki. Apka ma naprawdę wiele róznych mozliwosci. Mi się bardzo podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Może gdybyś zajrzał w lupkę nie pytał byś, czy jest znana: https://www.forumrowerowe.org/search/?q=komoot&quick=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek744 Napisano 10 Maja 2022 Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 W dniu 29.04.2022 o 10:09, Macios napisał: Witam czy strava nadal jest darmowa, i da się na niej za darmo planowac trasy i wrzucac do wahoo ? Przesiadlem sie z komoota i cos nie moge sobie poradzic ze strava. Ciagle przenosi mnie do okna gdzie mam oplacic za rok 59dolarow. Dziekuje z gory za odpowiedz. Pozdrawiam Ja korzystam, ale jak tracker, i nie mam tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi