betek Napisano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) @spidelliale czym mam to zedytowac na kompie? jakim programem dodac ten dom? w komoocie nie wiem jak mam wgrac plik gpx na komputerze zeby go zedytowac Edytowane 25 Czerwca 2021 przez betek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 Sorry ale ja tego za Ciebie nie zrobię. Otwórz przeglądarkę, wpisz Komoot, Strava albo Naviki, załóż konto i próbuj. Tak jak ktoś napisał - to jest forum a nie helpdesk.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betek Napisano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 @spidelliok, nie wiedzialem, ze musze miec konto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 Zacznij może od Naviki, bo tam dostaniesz propozycje tras do przejechania i sobie je wyedytujesz. Praktycznie wszystko można edytować w aplikacji webowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betek Napisano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 @spidelli ale naviki trzeba placic za wszystko osobno i troche duzo to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 Poćwicz na darmowym, chyba da się, z tego co pamiętam. Albo na Komoot. Jak Ci się spodoba, to sobie zapłacisz, a jak nie - to coś innego sprawdzisz. Koledzy tu Locusa proponowali ale ja go nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 @betek, Ze znanych mi aplikacji, to najlepiej ogarnia to Komoot zarówno na kompie, jak i na telefonie. Locus niby też ma taką możliwość, ale tylko w apce na telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betek Napisano 25 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 A w mapy.cz w aplikacji można wrzucić gpx? Bo nie widzę takiej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slw_gd Napisano 26 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 "A w mapy.cz w aplikacji można wrzucić gpx? Bo nie widzę takiej opcji" No właśnie mnie to też zastanawia jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betek Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 zainstalowalem locus map pro, pomoglibyscie ustawic program tak zeby bylo wszystko ok? co wlaczyc, co wylaczyc.. troche tych opcji tam jest.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Safar Napisano 29 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 "A w mapy.cz w aplikacji można wrzucić gpx? Bo nie widzę takiej opcji" No właśnie mnie to też zastanawia jak to zrobić. Po zalogowaniu na stronę w dolnym prawym rogu masz pole tools. Tam ładujesz swój gpx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybszy Napisano 3 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Z tematu jak już to nie jeden zauważył zaczyna się robić helpdesk. Admini nic z tym nie robią. Na tą chwilę powiadomienia ograniczyłem do 1 na tydzień. Jeśli nic się nie zmieni zaprzestanę obserwacji Nieco statystyki z google sklepu, z którego zresztą nie korzystam: ilość opinii / instalacje / ocena / ostat. aktualizacja apki / ostat. aktualizacja map /darmowa-płatna / wsparcie: Mapy.cz / 607 / 5 000 000+ / 4,8 / .06.14 / podobno co ok 3 mies / darmowa / trzeba czekać kilka tyg na odp ! Komoot / 1252 / 10 000 000+ / 4,6 / .06.30 / ? / płatna / ? Locus Pro / 3014 / 100 000+ / 4,8 / .06.18 / ? / płatna / ? OSMand / 5432 / 5 000 000+ / 4,6 / .03.01 ! / ? / darmowa / ? Locus Map 4 / 3572 / 5 000 000+ / 4,4 / .06.18 / ? / darmowa / błyskawiczne OSMand+ / 1232 / 100 000+ / 4,8 / .03.01 ! / ? / płatna / ? OSMand chyba zaspało z aktualizacjami. Osobiście nadal pozostaję przy Mapy.cz Polecam nowy wątek co do oszczędzania baterii: forumrowerowe.org/topic/252086-android-nawigacja-i-mapka-rowerowa-maksymalizacja-czasu-dzia%C5%82ania-baterii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betek Napisano 4 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Mam pytanie, używam locus map pro, wyznaczyłem trase z punktu A do punktu B, zjechałem z trasy i nie przelicza mi na nowo trasy tylko ciągle mam ta ktora była wyznaczona w aplikacji, da się to jakoś ustawic zeby wyznaczalo nowa trase jak zjade z wyznaczonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 4 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betek Napisano 4 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 (edytowane) @pinoktak mam ustawic i będzie przeliczalo samo? Jak ustawic aplikacje zeby było wszystko ok? Sa jakieś opcje do ustawienia ciekawe? Edytowane 4 Lipca 2021 przez betek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 4 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 @pinokwrzucił Ci screen jak to wygląda standardowo, ale Ty musisz zmienić wg własnych preferencji. Ciekawe ustawienia? Każdy ma swoje preferencje. Najlepiej przetestować samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 5 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Jak zobaczyłem komentarz to mi witki opadły i zdecydowałem dalej ignorować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Ludzie zwariowałem 😝. Stary smark padł i na nowego zapodałem mapy.cz. I tu jest problem, jak chcę wyznaczyć trasę to wyskakuje komunikat " z uwzględnieniem ruchu drogowego" jak kasuje ten komunikat to nie mogę wyznaczyć trasy. Jak komunikat zostawiam, to wyznacza dla auta 😂. W wycieczkach po okolicy , to mi apka sama wycieczki planuje , no krew mnie zalewa , bo na starym telefonie takich jaj nie było.Sprawdzam na stacjonarnym komputerze i wszystko ok. Daje planuj trasę , klikam na rowerzystę i już.Kochanieńcy o co to biega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Próbuj: 1. Wyłącz telefon i włącz na nowo. 2. Odinstaluj apkę i zainstaluj na nowo 3. Sprzedaj telefon i kup nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 @kipcior, to wszystko zrobiłem, oprócz sprzedaży telefonu 😛. Zainstalowałem na żony, i ta sama kicha. Co ciekawe, na stronie wszystko działa prawilno, mam wybór między rowerem, kajakiem czy samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 (edytowane) Możesz jeszcze próbować zainstalować ręcznie starszą wersję. Tu jest jakaś v.7.4. W telefonie mam teraz v.9.3.2: https://www.androidlista.pl/item/android-apps/149690/mapy-cz/apk/ edit. 9.2.1 https://mapy-cz.en.uptodown.com/android/download Edytowane 12 Lipca 2021 przez kipcior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 @Jurek63 a pisałeś już do producenta apki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 @kipcior dam se siana, nie będę się kopał z koniem. @KrisK napisałem opinię w sklepie play,zobaczymy co odpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek63 Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Wiem że ni regulaminowo post pod postem, ale chciałem napisać że doszedłem do ładu z nową wersją map. Wszystko gra 😀, wystarczy przy planowani trasy kliknąć na ikonkę samochodu i wtedy pokazuje się do wyboru rower, piechur czy kajak. Tak że temat dla mnie rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) Jakiś czas temu pisałem na forum Mapy.cz żeby dodali do aplikacji jakąś formę powiadomienia głosowego że opuściliśmy zaplanowaną trasę, i chyba posłuchali. https://napoveda.seznam.cz/forum/threads/154821/1 Cytat Dobrý den, od verze 9.6. si můžete v nastavení navigace zapnout "upozornění" . Budete tak upozorněni i při přepočtu trasy, když ji opustíte.. Google Translate: "Witam, od wersji 9.6. możesz włączyć „powiadomienia” w ustawieniach nawigacji. Zostaniesz również powiadomiony, gdy trasa zostanie ponownie obliczona po jej opuszczeniu." Edytowane 14 Lipca 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi