skmr Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Mam rower RIVERSIDE 500 z Decathlonu, i posiada on uchwyty kierownicy wyglądające tak jak w załączniku. Jak właściwie powinno się je trzymać? trzymać je tak jakby tam nie było tych wgłębień, nadgarstki prostopadle do tej powierzchni, czy raczej oprzeć nadgarstki tak jakby się opierając o to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Tak jak ci wygodniej To rozszerzenie jest zrobione jako podparcie dla nadgarstków. Kiedyś miałem okazję z podobnymi jeździć i było dziwnie. Nie czuję się ekspertem ale najlepiej trzymać tak, żeby nadgarstki nie były zagięte. Pod taką pozycję dopasowujesz manetki, klamkę hamulca i chwyty kierownicy. Jak nie znajdziesz wygodnej pozycji z tymi chwytami, to będzie trzeba je wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 tak jakby się opierając o to A jak ci niewygodnie to musisz wyregulować kąt "tego to" żeby było wygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Ta płetwa na chwycie kierownicy ma za zadanie powiększyć powierzchnię podparcia dłoni. W teorii ma być dzięki temu bardziej ergonomiczne trzymanie kierownicy. Nie każdy to lubi - trzeba się przyzwyczaić. Mam zastosowany taki wynalazek w swoim rowerze i dzięki temu mniej mi drętwieją dłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Zdejmij i wyrzuć do kosza ,następnie załóż normalne gripy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoloTM Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) I rogi. Krótkie. 8-10 cm max. Edytowane 8 Maja 2020 przez SoloTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) ...a jeśli już chcesz jeździć na tych, to zmień ich pozycję. Zwykle najwygodniejsza i najzdrowsza dla nadgarstków pozycja ręki jest taka, że przedramię, dłoń i palce ułożone na hamulcu znajdują się w jednej linii. Wtedy nie wyginasz nadgarstka w górę czy w dół, nie musisz szukać palcem klamki hamulca. W tej sytuacji chwyty takie jak na załączonym zdjęciu powinny mieć "płetwy" skierowane ku pod kątem ku górze. Edytowane 8 Maja 2020 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Co Wy gadacie! Przecież to najwygodniejszy typ chwytów Tych konkretnych nigdy nie miałem ale Ergon GP1, GP2 to coś pięknego - na obu można trzymać kierownicę "normalnie" jedynie regulując ich kąt nachylenia albo trzymać je po bokach, podobnie jak rogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 @MikeSkywalker A to nie wiesz, że prawdziwy mężczyzna nie potrzebuje chwytów i trzyma swoją męską ręką gołą stal! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Zdejmij ! Daj psu do zabawy , skubaniec gdzieś je zakopie i nigdy ich nie znajdziesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 1 godzinę temu, TheJW napisał: W tej sytuacji chwyty takie jak na załączonym zdjęciu powinny mieć "płetwy" skierowane ku pod kątem ku górze. W pierwszej chwili też tak pomyślałem , ale nie wiadomo jak wysoko jest podniesione siodełko. Jak jest niżej od kierownicy to może być OK (ale wtedy klamki trzeba obrócić - podnieść). Najlepiej gdyby było zdjęcie dłoni na kierownicy jak się układają to można by określić czy oraz ile należy "obrócić" chwyt lub klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 8 Maja 2020 Udostępnij Napisano 8 Maja 2020 Zakładam, że nikt nie chce sobie zmasakrować kolan i ma ustawione siodło na przyzwoitej wysokości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi