Skocz do zawartości

[Błotniki] Błotniki do kół 26' długie, szerokie do crossa?

Sansei6

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, jeżdze w każdych warunkach i nie raz już zmokłem ale ostatnio pomyślałem, że może mogę zmienić obecnie posiadane błotniki na jakieś jeszcze dłuższe i jeszcze lepiej chroniące. Nie interesuje mnie wygląd i jak ktoś ma pisać, ze do crossowego roweru błotniki nie pasują to niech sobie odpuści tu pisanie... nie przeszkadzały mi do tej pory w jeździe terenowej i też nie zaszkodzilo, że nie wychodziłem utaplany jak błotny stwór i mogłem do domu przez miasto jakoś jechać.. po za tym na codzień do pracy w "zwykłym" ubraniu też nie chciał bym być całkiem schlapany. Cóż cieżko jest mi coś znaleć, bo chce maksymalnie długie błotniki, szerokości choć 5 cm, (opona ma prawie 5 cm szerokości) i dobrze jak by nie miały za wielu mocowań. Podobają mi się Simpla Błotniki Ubiquit SDL 45, niestety nie ma ich w rozmiarze 26' i są za wąskie... mogły by być nawet szerokości do 6 cm i by choć przy rurze podsidłowej schodziły jak najniżej, a jednocześnie by wyłapywały i z tyłu, czyli choć do wysokości najdalej wysunięte do tyłuj cześci koła, a przednie też jak najmniżej, by na dół korby nie leciał cały strumień z pod przedniego koła...

Bee wdziećzny za wszelkie sugestie... z racji hamulców tarczowych itp.. nie za wygodne jest mocowanie dodatkowych drutów... chetnie bym tego jakoś ominął, ograniczył... obecne bardzo na boki nie latają to widać, że się da tak zrobic i bez drutów... z resztą jak będą szersze to wyłapią.

Dorzucam, może nie najnowesze fotki, ale błotniki są wciąż te same. Na jednym zaznaczyłem strefy gdzie zależało by mi na wygłużeniu zabezpieczenia, resztę bym zostawił.

IMG_0593.JPG

poprawki.jpg

Przedłużenie przedniego - chlapacz. Można kupić gotowy, można dorobić samemu z grubej gumy. 

Przedłużenie tylnego - tylko pełne błotniki - czytaj z prętami. 

Polecam najtańsze SKS https://velo.pl/akcesoria/blotniki/sks-germany/atb-60-routing-42-routing-46 wersja 60mm da radę. Też miałem ją w góralu - z tyłu udało się ominąć zacisk prętami, z przodu też można próbować jak masz na dole mocowanie, albo na opaskach P-Clip (są i droższe produkowane przez SKS) zamontować je na dolnych goleniach ponad zaciskiem. Pręty można dociąć więc wszystko siądzie jak  trzeba. 

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...