kosai Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Teraz pytanie Radon ZR Team Only Midseason 2007 czy Radon ZR Team Only black 2006 (jeśli będzie). Black ma rebe bez u-turna inne tarczówki Hayes HFX-9 zamiast Oro K 18 i lepsze manetki Shimano Deore LX SL zamiast zwykłego Deore i to chyba wszystkie róznice, różnica w cenie to 250 zł. Warto dopłacać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Myślę że tak. Oro są lepsze od HFX-9 (zresztą używane w o wiele droższych rowerach), manetki LX posłużą dłużej a 250 zł to nie tak dużo Ale na twoim miejscu kierowałbym się wagą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 9 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Teraz pytanie Radon ZR Team Only Midseason 2007 czy Radon ZR Team Only black 2006 (jeśli będzie). Black ma rebe bez u-turna inne tarczówki Hayes HFX-9 zamiast Oro K 18 i lepsze manetki Shimano Deore LX SL zamiast zwykłego Deore i to chyba wszystkie róznice, różnica w cenie to 250 zł. Warto dopłacać?? Najlepszy byłby Midseanson, sam chciałem go brać, ale pech taki, że model ten jest już nie dostępny, no chyba, że w BikeCenter- rozmiar 16" - Nic innego nie znajdziesz. Zobacz sobie na 15 Years - 4150 zł, z Radon`ów w tej cenie chyba najlepszy model. Nie patrz na to, że manetki są Deore, nie wyczujesz różnicy. Wiem bo jeździłem na "Preasure" (matenyki LX) i na obecnie moim 15 Years (manetki Deore). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renko Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 wy z tymi ramami duzymi tak na serio? ja mam 181 cm wzrostu, rame 17,5 cala i nie wyobrazam sobie, zeby moglaby byc wieksza. choc fakt, mam krotkie nogi... ale jak dla mnie to 18 cali bylaby idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 no ja serio serio 19,5 cala kelly's i tak z 20 cali bym chciał mieć następnym razem. 182 wzrostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
renko Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 nie zauwazylem czegos. moj poprzedni post - w sensie dla pytajacego 18 bylaby ok imho. mi pasuje moja:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Ja mam 180 cm wzrostu i ramę 19 cali i wydaje mi się troszkę za duża. Myślę że 18 dla mnie byłaby w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 14 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Jestem właśnie po sobotniej przejażdżce ... W taka pogodę grzechem byłoby nie wsiąść na rower Co mogę powiedzieć o moim bike`u? Na pewno bardzo wiele i to w samych superlatywach Jeździ się bajecznie, na duży plus zasługują oponki Schwalbe Nobby Nic - jeździ sie na nich genialnie, niesamowita przyczepność. Hamulce - firma godna uwagi, naprawdę nie ma do czego sie przyczepić, co prawda są na docieraniu sie, ale juz teraz odczuwam ich moc i komfort w użytkowaniu :> (jedyne co mnie irytuje to "dzwonienie" tarczy hamulcowych podczas jazdy, ale nie wiem czy jest to norma w tarczówkach czy to tylko ja tak mam :/) Czas na Rebe . . . Cud, miód i malina, chodzi wprost bajecznie. Dla kogoś kto jeździł wcześniej na jakimś padniętym amorku to to jest poezja :] Np. dziś w lasku prędkość 35 km/h droga to ubita ziemia z piaskiem i duże dziury/ wyboje, a jechało się jak po "nitce" - super przyczepność i mała odczuwalność nierówności - ciężko to opisać, ale zarąbista sprawa Co mogę więcej napisać, po prostu jestem zadowolony i o to mi właśnie chodziło P.S. Biera wybacz, że Cie nie poinformowałem, ale wypad mój łączył ze sobą kilka innych spraw do załatwienia, tak więc jak tylko będę miał czas przeznaczony wyłącznie na rower, na pewno Cie poinformje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 Łobuzie ty :022: A tak serio i tak dzisiaj bym nie dał rady więc luz;) nie mniej jednak pooglądania z boku pracy reby ci nie przepuszcze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 To zrób tak jak pisałem na gg A może hamulce muszą się dotrzeć ?? Zapytam się jutro kolegi z klubu, może będzie wiedział Co do amora to pozazdrościć, mój (Suntour XCP75) wybiera dosłownie wszystko, czuję każdą dziurkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IBNZ Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 tu sobie Biera zobacz jak Reba pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosai Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Coraz bardziej sie waham w kwesti wyboru roweru, głównie te trzy mnie interesują: -Radon ZR Team Only ´´Motion Reba´´ 2007 http://bike-center.home.pl/product_info.ph...products_id=860 -Poison Zyankali T http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/product_...facturers_id=13 -Grand canyon 6.0 http://www.canyon.com/mountainbikes/index.html?b=118 ten ostatni trzeba sobie chyba sprowadzić, tylko nie wiem czy to sie opłaca? Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie? Ogólnie poison ma chyba najlepszy osprzęt( pełne xt) , ale nieco inną geometrie ramy i tu mam następne pytanie, czy lepsza od tej z np. Radona? Które hamulce lepsze Avid juicy five czy oro K18? To na razie tyle. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ogólnie poison ma chyba najlepszy osprzęt( pełne xt) , ale nieco inną geometrie ramy i tu mam następne pytanie, czy lepsza od tej z np. Radona? Wyższe modele Poisona mają inną geometrię - zbliżoną do Radona .... daje do myślenia ! http://www.poison-bike.de/shopart/1567.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 ten ostatni trzeba sobie chyba sprowadzić, tylko nie wiem czy to sie opłaca? Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym zakresie? Jest jedna osoba na forum która zamówiła sobie takiego bika Odsyłam do tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_0505 Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam, w niedługim czasie będę kupował nowy rower, przejrzałem allegro i natrafiłem na coś takiego: http://www.allegro.pl/item243623489_rower_...uper_cena_.html Co o niej myślicie? I co najważniejsze, gdzie można serwisowac Foxa i co jaki czas trzeba to robic? Myślałem jeszcze nad Radonem: http://allegro.pl/item242616995_nowe_rower...tion_4199_.html Co lepsze Radon czy Kona? Możecie podawac swoje propozycje do max. 4500zł. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volkodav Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam Chcę zakupić rower którego ogólnie rzecz biorąc przeznaczeniem ma być XC,mam 186 wzrostu,waga 95kg,rower ma być w miarę lekki(poniżej 14 kg),myślę ze odpowiednim rozmiarem ramy będzie 19,5-20 cali (przymierzałem się do kellysa mobstera i najbardziej mi właśnie ten rozmiar podpasował) Do tej pory jeździłem przez kilka lat na tanim rowerze za około 600 złotych,ulepszonym za kolejne 400,ale w miarę jedzenia apetyt rośnie wie nadzedł czas na zakup nowego cacka. -Kwota którą obecnie mam na wydanie to max 4500 złoty(może być tańszy) -amortyzator tylko z przodu(odpowiedni do mojej wagi) -dobry osprzęt(xt,lx) -rower ma służyć do jazdy całorocznej,także zimą( zastanawiam się tutaj nad wyborem hamulców tzn tarcze vs v-ki) -solidna rama która ma być podstawą do ewentualnej przyszłej rozbudowy -czasami zamierzam pokonywać nim dość długie dystanse (ponad 100km),powinien być w miarę wygodny Mieszkam w Łodzi i najchętniej rower zakupiłbym w tym mieście w jakimś sklepie,przed zakupem chciałbym się do niego przymierzyć. Proszę doświadczonych użytkowników jednośladów o porady odnośnie zakupu odpowiedniego sprzętu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Mimo iż Łódź to nie jest małe miasto, to myślę, że łatwo nie będzie znaleźć czegoś ciekawego w dobrej cenie i dostępnego na miejscu. Jedyne co mi na chwilę obecną przychodzi do głowy to hurtownia Piasta, choć i tam są małe szanse, że znajdziesz coś odpowiedniego. A jeśli chodzi o sedno tematu, to proponuję użyć wyszukiwarki, bo trochę tematów o rowerach w graniach 3k-5k zł się już przewinęło na tym forum, także sporo kwestii powinno Ci się rozjaśnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 3 Marca 2009 Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Moze cos takiego? http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-8...5917/#INFO-TECH Zostanie jeszcze pare stowek na inne gadzety. Tyle ze nie maja sklepu w Lodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Frisby Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Na twoim miejscu jednak bym rozważył zakup przez internet.. Jeśli w Łodzi nie ma sklepów, to nie ma co się napalać na rower za tyle kasy, bo na miejscu go raczej nie kupisz. Poprzeglądaj oferty sklepów internetowych, w tym także allegro i zawsze znajdziesz coś ciekawego, a forumowicze ci doradzą i podzielą się opinią na temat roweru Btw. To temat z przed dwóch lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
volkodav Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 spodobał mi sie taki oto rower http://www.rowerymerida.com.pl/rowery2.php...r=76&id=506 posiada on amortyzator: ROCK SHOX TORA 80 SL POPLOCK nigdzie nie mogę znaleźć informacji o nim(ile kosztuje,czy to jest powietrzny czy olejowy) może ktoś ma taki i coś może o nim napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekser Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 O amorku poczytaj tu http://www.sram.com/en/rockshox/crosscountry/tora/#tab2 ten amor ma chyba sprezyne i powietrze. A w podobnej cenie tej meridy moze http://allegro.pl/item570488213_cube_ltd_p...oz_20_cali.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.