El Greco Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Czesc, tarczowe czy V-brake ? To chyba oczywiste, ze nawet najwieksi gramowi szowinisci uzywaja dzisiaj tarcz. Tarczowe hamulce/hydrauliczne sa bardzo szybkie w reakcji i..ta pozostaje taka nawet w wilgotnych warunkach czegonie mozna powiedziec o V-brake. dzisiejsze hydrauliki sa bardzo skuteczne tzn. bezawaryjne. sam uzywam formula oro k18 i jest rewelacyjna. Reasumujac, to porownanie jak seks z Miss World albo tesciowa. zamiezasz wydac ok. 4.500PLN tzn ponad 1200€ czy tak ? Zobacz co mozesz miec za 1300€ http://www.canyon.com/mountainbikes/aussta...117#ausstattung http://www.canyon.com/mountainbikes/techno...117#technologie i zdjecia mojego baby: http://fotos.mtb-news.de/fotos/showgallery...mp;ppuser=80375 Firemy Canyon nie musze przedstawiac kto jej nie zna powinien zaczac od hulajnogi. ramy spawane sa recznie, niezniszczalna powierzchnia eloksowana/anodised, rama bardzo sztywna(zobacz wartosci), wykonanie perfekcyjne+ super wypas za te cene !! Rowerem jezdzi sie rewelacyjnie !!! po prostu czuc, ze to race i wybujanie 50-55km/h na prostej, to norma. Mimo race geometrii nie czuje bulu plecow za to czuje jak prosi o wcisniecie sie w pedal. Decyzja w twoich rekach. Radon , to b.dobra firma bazujaca na ramach Cube(za czesto dostaja rys), ktorej spawy nie umywaja sie do tych Canyon,a ale w koncu to produkt dla mas. jesli jednak chcesz pokazac sie z oryginalnej strony na rynku polskim wsrod kolegow, to... tylko Cnyon ! zrezygnowalem nawet z mysli kupna Storck,a i niczego nie zaluje. powodzenia Ups....teraz zauwazylem, ze celujesz w Fully,m. Dodaj troche i kup http://www.canyon.com/mountainbikes/index.html?b=47 albo http://transalp24.de/ (b. dobra firma) ramy Chinessis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Miesiąc temu kupiłem Radon ZR Team Only Midseason 2007 To ci sie jeszcze trafił model z Rebą Race z U-Turnem - regulacja skoku od 85-115mm. Radon juz nie montuje tych amorkow, a gdyby tylko byly jeszcze dostepne to nie zastanawialbym sie dluzej i wziolbym Rebe. Niestety Radon zaoszczedzil i wstawil zwykla Rebe SL i tu mam wahania pomiedzy FOXem a Reba :/ Wyposazenie FOXa jest duzo lepsze, choc nadal nie wiem co z ta blokada! (niech ktos cos napisze ) El Greco, co do Canyona to się z Tobą zgodzę, lecz zakup i późniejszy serwis to już w ogóle historia (podróż do Niemiec :/) Radona jednak mogą przymierzyć, kupić tu w Polsce i z serwisem mniej problemu ... Co wybrać Radon z FOXem czy z Rebą? Plusy i minusy ewentualnego wyboru, napiszcie coś jeszcze proszę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychoo Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 W Bike-center jeszcze sa.Radon ZR Team Only Midseason 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ale tylko w rozmiarze 16" Powiedz mi jak oceniasz ten sklep (Bike Center) pod względem obsługi i asortymentu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychoo Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Ale tylko w rozmiarze 16" Powiedz mi jak oceniasz ten sklep (Bike Center) pod względem obsługi i asortymentu ... 16" to kicha ,ale sklep spoko kontakt przez maila i GG praktycznie natychmiastowy,rower zapakowany idealnie. Mialem kupic w CentrumRowerowe ale w trakcie negocjacji skończył im sie ten model,ale nawet mi o tym nie powiedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 skończył im sie ten model Dokładnie to samo mnie spotkało z tym że nie bylem w trakcie negocjacji Poprostu ktoś mnie wyprzedził i wziął 15 Years - 20" (ten z Rebą ) a jak na razie jestem bardziej przekonany właśnie na niego. A Bike Center ma oba modele w rozmiarze 20" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Greco Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 cs man, wez pod uwage, ze z posiadaniem Fox,a zwiazany jest obowiazkowy service roczny , ktory w niemczech kosztuje 100€uro!!! O ile sie nie myle byl tam zamontowany Fox z automatycznym lockaut,em (tera logic). Niekazdemu sie to podoba. Z ta roznica miedzy fox a reba, to stara sprawa i na ogol juz tylko prestiz zwiazany z marka Fox. Osobiscie uwazam, ze wiekszosc z nas zna sie troche na srobkach i ewentualne czekanie w razie odsylki serwisoej jest tak malym prawdopodobienstwem, ze oplacalnym. canyon jest bardzoi rzetelna firma o slabej mailowej komunikacji ale b.dobrej telefonicznej. polecam rowniez ich ciuchy(Marchi/Wlochy) rewelacyjna jakosc ic ena niestety wyprzedane(beda nowe modele). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Dowiedziałem się coś więcej na temat FOXa: - ma blokadę - nie wiem czy jest to terra logic, ale blokada jest - serwis kosztuje, wzależności od tego co wymieniamy - średnio 80zł - 150zł - miejsca w których można taki serwis przeprowadzić jest sporo, tak więc pod tym względem nie wypada tak źle ... Lista autoryzowanych serwisów : Gdańsk Gdańskie Pogotowie Rowerowe "DROP" ul. Wodnika 28 80-299 058 522 98 28 Katowice Bikershop Katowice ul. Jana Matejki 2 40-077 Katowice 032 352 01 93 Kielce WSÓŁ SPORT Sp. z o.o. ul. Czarnowska 22 25-504 Kielce 041 344 11 31 Kraków Bikershop ul. Czarnowiejska 6 31-125 Kraków 012 423 32 62 Secesja ul. Wielicka 8 30-552 Kraków 012 656 20 91 Poznań Rowery-Rybczyński ul. Miodowa 5 60-591 Poznań 061 847 57 94 PPHU COLEX ul. Dąbrowskiego 24 60-841 Poznań 061 848 31 58 Przemyśl ZHU Elektro-Serwis ul. Słowackiego 20 37-700 Przemyśl 0600 693 312 Tychy "MIL" ul. Armii Krajowej 3 43-100 Tychy 032 217 75 82 Warszawa Cult-Bikes ul. Racławicka 99 02-634 Warszawa 022 898 28 39 Bikeman ul. Samolotowa 4 03-984 Warszawa 022 673 83 48 Wrocław Sklep Rowerowy Pro Bike ul. Piękna 24 50-505 Wrocław 071 336 28 54 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Co do BikeCenter byłem tam osobiści .Obsługa miła wtedy jak byłem to wszystko mieściło się w piwnicy .Teraz ponoć jest to w garażu koleś ma dość sporo rzeczy.Poza tym nie stwarza żadnych kłopotów.Kumpela kupował tam radona team only black Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Co do BikeCenter byłem tam osobiści .Obsługa miła wtedy jak byłem to wszystko mieściło się w piwnicy .Teraz ponoć jest to w garażu koleś ma dość sporo rzeczy.Poza tym nie stwarza żadnych kłopotów.Kumpela kupował tam radona team only black Z tym, że nie można się z nimi potargować. Z ceną nie zejdą i żadnych gratisów nie dostane, za to w CentrumRowerowym można liczyć na jakiś upust lub dodatki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Fakt to trzeba przyznać nie da rady spuścić z ceny nic a nic .Albo kupujesz za tyle za ile ma to albo wcale.Przynajmniej tak było jak kumpela kupowała rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeffu Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 CS-Man Cube i Radon maja rozmiarowki 18" i 20 " . Ja tez mam 182 cm wzrostu i jezdzi mi sie anjlepiej na ramach 19". Przymierzalem sie do Cuba Limited 2007 18" i byl troche maly natomiast 20 " ma wysoko umieszczona gorna rure co rowniez mi nie odpowiadalo a szkoda bo Cuba Limited SL 2006 moglem miec za 3400. Obecnie jestem zdecydowany na Canyona Grand Canyon 6.0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalah Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Jeffu ja rowniez sie na niego zdecydowalem wlasnie ze wzgledu na rame... ale teraz jest slabo, czekam na odzew od nich bo pokonczyly sie express bike'i i nie wiem czy zdazylem zamowic... jesli nie to czas oczekiwan ok 25 tygodni.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 I ja również poluję na Grand Canyona 6. Ale dopiero tak na październik planuję bo muszę uzbierać kasę Ciekawe czy ktoś z nas faktycznie go kupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 To ja się pochwale . . . Nowy Radon ZR Litening 15 years w rozmiarze 20" - zakupu nie żałuje Od raz małe sprostowanie co do upustów/ gratisów. W obu sklepach (Bike-Center i CentrumRowerowe) wygląda tak samo, czyli nie ma żadnych upustów, a drobne dodatki zawsze się znajdą Ja miałem przyjemność zakupu w Bike-Center i tu Pozdrowienia dla załogi sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Gratuluje, jak dojdzie to sfotografuj go. Mam nadzieję że będziesz na bieżąco pisał jak rower się sprawuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Gratuluje, jak dojdzie to sfotografuj go. Mam nadzieję że będziesz na bieżąco pisał jak rower się sprawuje Nigdzie nie musi dochodzić, bo byłem po niego osobiście;) A fotki nie bawem zamieszcze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Oto kilka zdjęć mojego Radon`ka Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4 Foto 5 Foto 6 Foto 7 Foto 8 Foto 9 Foto 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Bardzo ładny !! Pogratulować Ps. Ta korba XT wzbudza rezpekt Ps2. Zważ go koniecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 wręcz zapiera dech:) odbierz na gg wiadomość to może jutro potestujemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosai Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Witam wszystkich Ja też poszukuje roweru do około 4000zł. i właśnie wpadł mi w oko radon ZR Team Only black 2006, teraz w bike center jest za 3899, ale te rozmiary ram mnie denerwują, bo wedle wszystkich sposobów mierzenia wynika że powinieniem miec rame 19" a tu są tylko 18" i 20" (mam 181 wzrostu). I nie wiem czy warto kupować rower z nieodpowiednia ramą, czy moze szukać czegoś innego np. http://allegro.pl/item183105266_author_introvert.html Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 ja na twoim miejscu bez mrugnięcia okiem wziąłbym 20 mam 182 wzrostu i ramę 19.5 i jeszcze mi troszkę mała jest. Niby dobra, ale wolałbym troszkę większą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 CS-Man - mniam, , aż mi ślinka pociekła Gratulacje , bardzo ładny rowerek. Ten amorek :surprised: Ile waży ? M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CS-Man Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 (...)rame 19" a tu są tylko 18" i 20" (mam 181 wzrostu). I nie wiem czy warto kupować rower z nieodpowiednia ramą, czy moze szukać czegoś innego np. http://allegro.pl/item183105266_author_introvert.htmlPozdro Ja też doradziłbym Ci wziąć ramę 20" na pewno nie będzie Ci za duża, chyba że jeździsz wyłącznie po po ciężkim terenie - typu wąskie, szybkie ścieżki zjazdowe, to możesz potrzebować mniejszej - 18-stki. Ale bardziej "uniwersalną" będzie zapewne 20" CS-Man - mniam, , aż mi ślinka pociekła Gratulacje , bardzo ładny rowerek. Ten amorek :surprised: Ile waży ? M Wg producenta ważyć pwinna 1662 g, ale osobiście nie ważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Witam wszystkichJa też poszukuje roweru do około 4000zł. i właśnie wpadł mi w oko radon ZR Team Only black 2006, teraz w bike center jest za 3899, ale te rozmiary ram mnie denerwują, bo wedle wszystkich sposobów mierzenia wynika że powinieniem miec rame 19" a tu są tylko 18" i 20" (mam 181 wzrostu). I nie wiem czy warto kupować rower z nieodpowiednia ramą, czy moze szukać czegoś innego np. http://allegro.pl/item183105266_author_introvert.html Pozdro chyba jednak zawsze deko mniejszą wziąć, niż za dużą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.