Skocz do zawartości

[Rower] do 4500 zł

CS-Man

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

tarczowe czy V-brake ? To chyba oczywiste, ze nawet najwieksi gramowi szowinisci uzywaja dzisiaj tarcz. Tarczowe hamulce/hydrauliczne sa bardzo szybkie w reakcji i..ta pozostaje taka nawet w wilgotnych warunkach czegonie mozna powiedziec o V-brake. dzisiejsze hydrauliki sa bardzo skuteczne tzn. bezawaryjne. sam uzywam formula oro k18 i jest rewelacyjna. Reasumujac, to porownanie jak seks z Miss World albo tesciowa.

zamiezasz wydac ok. 4.500PLN tzn ponad 1200€ czy tak ?

Zobacz co mozesz miec za 1300€

http://www.canyon.com/mountainbikes/aussta...117#ausstattung

http://www.canyon.com/mountainbikes/techno...117#technologie

i zdjecia mojego baby:

http://fotos.mtb-news.de/fotos/showgallery...mp;ppuser=80375

Firemy Canyon nie musze przedstawiac kto jej nie zna powinien zaczac od hulajnogi.

ramy spawane sa recznie, niezniszczalna powierzchnia eloksowana/anodised, rama bardzo sztywna(zobacz wartosci), wykonanie perfekcyjne+ super wypas za te cene !!

Rowerem jezdzi sie rewelacyjnie !!! po prostu czuc, ze to race i wybujanie 50-55km/h na prostej, to norma. Mimo race geometrii nie czuje bulu plecow za to czuje jak prosi o wcisniecie sie w pedal.

Decyzja w twoich rekach.

Radon , to b.dobra firma bazujaca na ramach Cube(za czesto dostaja rys), ktorej spawy nie umywaja sie do tych Canyon,a ale w koncu to produkt dla mas. jesli jednak chcesz pokazac sie z oryginalnej strony na rynku polskim wsrod kolegow, to... tylko Cnyon ! zrezygnowalem nawet z mysli kupna Storck,a i niczego nie zaluje.

powodzenia

Ups....teraz zauwazylem, ze celujesz w Fully,m.

Dodaj troche i kup

http://www.canyon.com/mountainbikes/index.html?b=47

albo

http://transalp24.de/ (b. dobra firma) ramy Chinessis.

Miesiąc temu kupiłem Radon ZR Team Only Midseason 2007

To ci sie jeszcze trafił model z Rebą Race z U-Turnem - regulacja skoku od 85-115mm.

Radon juz nie montuje tych amorkow, a gdyby tylko byly jeszcze dostepne to nie zastanawialbym sie dluzej i wziolbym Rebe.

Niestety Radon zaoszczedzil i wstawil zwykla Rebe SL i tu mam wahania pomiedzy FOXem a Reba :/ Wyposazenie FOXa jest duzo lepsze, choc nadal nie wiem co z ta blokada! (niech ktos cos napisze ;))

El Greco, co do Canyona to się z Tobą zgodzę, lecz zakup i późniejszy serwis to już w ogóle historia (podróż do Niemiec :/)

Radona jednak mogą przymierzyć, kupić tu w Polsce i z serwisem mniej problemu ...

Co wybrać Radon z FOXem czy z Rebą? Plusy i minusy ewentualnego wyboru, napiszcie coś jeszcze proszę ...

Ale tylko w rozmiarze 16" ;)

Powiedz mi jak oceniasz ten sklep (Bike Center) pod względem obsługi i asortymentu ...

16" to kicha ,ale sklep spoko kontakt przez maila i GG praktycznie natychmiastowy,rower zapakowany idealnie.

Mialem kupic w CentrumRowerowe ale w trakcie negocjacji skończył im sie ten model,ale nawet mi o tym nie powiedzieli.

skończył im sie ten model

Dokładnie to samo mnie spotkało z tym że nie bylem w trakcie negocjacji ;)

Poprostu ktoś mnie wyprzedził i wziął 15 Years - 20" (ten z Rebą :)) a jak na razie jestem bardziej przekonany właśnie na niego.

A Bike Center ma oba modele w rozmiarze 20"

cs man,

wez pod uwage, ze z posiadaniem Fox,a zwiazany jest obowiazkowy service roczny , ktory w niemczech kosztuje 100€uro!!! O ile sie nie myle byl tam zamontowany Fox z automatycznym lockaut,em (tera logic). Niekazdemu sie to podoba. Z ta roznica miedzy fox a reba, to stara sprawa i na ogol juz tylko prestiz zwiazany z marka Fox. Osobiscie uwazam, ze wiekszosc z nas zna sie troche na srobkach i ewentualne czekanie w razie odsylki serwisoej jest tak malym prawdopodobienstwem, ze oplacalnym. canyon jest bardzoi rzetelna firma o slabej mailowej komunikacji ale b.dobrej telefonicznej. polecam rowniez ich ciuchy(Marchi/Wlochy) rewelacyjna jakosc ic ena niestety wyprzedane(beda nowe modele).

Dowiedziałem się coś więcej na temat FOXa:

- ma blokadę - nie wiem czy jest to terra logic, ale blokada jest

- serwis kosztuje, wzależności od tego co wymieniamy - średnio 80zł - 150zł

- miejsca w których można taki serwis przeprowadzić jest sporo, tak więc pod tym względem nie wypada tak źle ...

Lista autoryzowanych serwisów :

Gdańsk

Gdańskie Pogotowie Rowerowe "DROP"

ul. Wodnika 28

80-299

058 522 98 28

Katowice

Bikershop Katowice

ul. Jana Matejki 2

40-077 Katowice

032 352 01 93

Kielce

WSÓŁ SPORT Sp. z o.o.

ul. Czarnowska 22

25-504 Kielce

041 344 11 31

Kraków

Bikershop

ul. Czarnowiejska 6

31-125 Kraków

012 423 32 62

Secesja

ul. Wielicka 8

30-552 Kraków

012 656 20 91

Poznań

Rowery-Rybczyński

ul. Miodowa 5

60-591 Poznań

061 847 57 94

PPHU COLEX

ul. Dąbrowskiego 24

60-841 Poznań

061 848 31 58

Przemyśl

ZHU Elektro-Serwis

ul. Słowackiego 20

37-700 Przemyśl

0600 693 312

Tychy

"MIL"

ul. Armii Krajowej 3

43-100 Tychy

032 217 75 82

Warszawa

Cult-Bikes

ul. Racławicka 99

02-634 Warszawa

022 898 28 39

Bikeman

ul. Samolotowa 4

03-984 Warszawa

022 673 83 48

Wrocław

Sklep Rowerowy Pro Bike

ul. Piękna 24

50-505 Wrocław

071 336 28 54

Co do BikeCenter byłem tam osobiści .Obsługa miła wtedy jak byłem to wszystko mieściło się w piwnicy .Teraz ponoć jest to w garażu koleś ma dość sporo rzeczy.Poza tym nie stwarza żadnych kłopotów.Kumpela kupował tam radona team only black

Z tym, że nie można się z nimi potargować.

Z ceną nie zejdą i żadnych gratisów nie dostane, za to w CentrumRowerowym można liczyć na jakiś upust lub dodatki...

CS-Man

Cube i Radon maja rozmiarowki 18" i 20 " . Ja tez mam 182 cm wzrostu i jezdzi mi sie anjlepiej na ramach 19". Przymierzalem sie do Cuba Limited 2007 18" i byl troche maly natomiast 20 " ma wysoko umieszczona gorna rure co rowniez mi nie odpowiadalo a szkoda bo Cuba Limited SL 2006 moglem miec za 3400. Obecnie jestem zdecydowany na Canyona Grand Canyon 6.0.

Jeffu ja rowniez sie na niego zdecydowalem :) wlasnie ze wzgledu na rame... ale teraz jest slabo, czekam na odzew od nich bo pokonczyly sie express bike'i i nie wiem czy zdazylem zamowic... jesli nie to czas oczekiwan ok 25 tygodni....

Gość BarteX88

I ja również poluję na Grand Canyona 6. Ale dopiero tak na październik planuję bo muszę uzbierać kasę <_<

Ciekawe czy ktoś z nas faktycznie go kupi :P

To ja się pochwale . . . Nowy Radon ZR Litening 15 years :D w rozmiarze 20" - zakupu nie żałuje ;)

Od raz małe sprostowanie co do upustów/ gratisów. W obu sklepach (Bike-Center i CentrumRowerowe) wygląda tak samo, czyli nie ma żadnych upustów, a drobne dodatki zawsze się znajdą ;)

Ja miałem przyjemność zakupu w Bike-Center i tu Pozdrowienia dla załogi sklepu :)

Witam wszystkich

Ja też poszukuje roweru do około 4000zł. i właśnie wpadł mi w oko radon ZR Team Only black 2006, teraz w bike center jest za 3899, ale te rozmiary ram mnie denerwują, bo wedle wszystkich sposobów mierzenia wynika że powinieniem miec rame 19" a tu są tylko 18" i 20" (mam 181 wzrostu). I nie wiem czy warto kupować rower z nieodpowiednia ramą, czy moze szukać czegoś innego np. http://allegro.pl/item183105266_author_introvert.html

Pozdro

(...)rame 19" a tu są tylko 18" i 20" (mam 181 wzrostu). I nie wiem czy warto kupować rower z nieodpowiednia ramą, czy moze szukać czegoś innego np. http://allegro.pl/item183105266_author_introvert.html

Pozdro

Ja też doradziłbym Ci wziąć ramę 20" na pewno nie będzie Ci za duża, chyba że jeździsz wyłącznie po po ciężkim terenie - typu wąskie, szybkie ścieżki zjazdowe, to możesz potrzebować mniejszej - 18-stki. Ale bardziej "uniwersalną" będzie zapewne 20"

CS-Man - mniam, , aż mi ślinka pociekła :) Gratulacje , bardzo ładny rowerek. Ten amorek :surprised: Ile waży ?

M

Wg producenta ważyć pwinna 1662 g, ale osobiście nie ważyłem :P

Witam wszystkich

Ja też poszukuje roweru do około 4000zł. i właśnie wpadł mi w oko radon ZR Team Only black 2006, teraz w bike center jest za 3899, ale te rozmiary ram mnie denerwują, bo wedle wszystkich sposobów mierzenia wynika że powinieniem miec rame 19" a tu są tylko 18" i 20" (mam 181 wzrostu). I nie wiem czy warto kupować rower z nieodpowiednia ramą, czy moze szukać czegoś innego np. http://allegro.pl/item183105266_author_introvert.html

Pozdro

chyba jednak zawsze deko mniejszą wziąć, niż za dużą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...