EnumGame Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Cześć Aktualnie składam rower do enduro. Poszukuję kompletu hamulców hydraulicznych(bez tarcz). Mój budżet to około 800zł. Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Maja 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Zależy jaki teren będziesz jeździł. Jak nie będzie bardzo długich i /lub stromych zjazdów w górach tradycyjne dwutłoczkowe zaciski powinny starczyć. Tu proponuję SLXy 7000/7100. Jak byś jednak takie trasy miał w planie to czterotłoczkowe zaciski się przydadzą, i tu np. SLXy 7120, ale już 160pln ponad budzet: https://www.sbike.pl/czesci-mtb-trekkingowe-kola-hamulce-tarczowe-shimano-slx-br-m7120-komplet-n04c-metaliczne-o_165_12819.html albo Magury MT Trail Sport z czterotłoczkowcem tylko z przodu, https://bikestacja.pl/zestaw-hamulcow-magura-mt-trail-sport-1-finger-p-8102.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lawstorant Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 SLXy zawsze można kupić osobno, i też cztery tłoczki tylko na przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Koncepcja podziału na przód 4 tłoczki a na tył dwa jest w takim zastosowaniu najciekawszą z możliwych. "onegdaj" - (lubię to słowo), przy składaniu ciężkiej FR zasadziłem oba Sainty. Tył na wyjeździe wyrwała mi jakaś kłoda, więc na szybko wylądował w tym miejscu dwutłoczkowy tani zacisk bodajże m315 bo taki był dostępny w lokalnym sklepie... przełożyłem razem z kablem - tym "miększym". I wyjazd był udany, hamulec (kiepski zacisk z wygodną klamką) na tylnym kole się sprawdził wystarczająco, nigdzie nie zabrakło. Gdyby nie fakt, że nie kalkulowało mi się używać (kupować) 3-ciego typu klocków (wcześniej kupiłem blister 20sztuk g04ti bo reszta moich i rodzinnych rowerów je wykorzystuje) to może bym jeździł na tym dalej, kto wie. Ale zmieniłem na slx'a m675 i jest malina. Więc ja bym brał albo Magury Trail'e albo właśnie mix (4+2) slx'ów. Sam bym się skłaniał do Shimano bo mi pasują ich klamki, ale to indywidualne przyzwyczajenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HurtLocker Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Szukalbym Sram Code R, pewnie daloby sie zmiescic w budzecie jak dobrze poszperac. Mialem Guide i teraz Code, roznica jest znaczaca.https://www.bike-discount.de/en/buy/sram-code-r-disc-brake-set-952439?delivery_country=171&gclid=Cj0KCQjwncT1BRDhARIsAOQF9Lk_qeJYmmMB2o-19J3xhhSO-9VWK4vgpcAI2xUAKvbUu_Wm1qIMF9saAurOEALw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuti Napisano 18 Maja 2020 Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Za 800 to możesz u sąsiadów zanabyć pełne mt5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.