MikeSkywalker Napisano 4 Maja 2020 Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Potrzebuję w miarę niedrogich piast Boost 148x12 i 110x15. Najtańsze są Shimano, ale jakoś nie widzi mi się powrót do kulek Także na placu boju pozostają zestawy: 1. Novatec - niestety nie pamiętam oznaczeń, coś z D4xx i D7xx (możliwe że D462 i D791) 2. Dartmoor - piasty Reel 3. NS Bikes - piasty NS Bikes Rotary/Octane One Orbital Najwięcej doświadczenia mam z piastami Novateca, i póki co z żadną nie było problemów. Reel mam w jednym rowerze z tyłu, ale ma tak mały przebieg że ciężko cokolwiek powiedzieć, jedyne tyle że jest głośna a niespecjalnie mi to pasuje. Z piastami NS-a nie mam żadnego doświadczenia. Piasty raczej do lajtowych zastosowań. Które wybrać? A może jest coś jeszcze innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 4 Maja 2020 Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Dartmoor i NS to inne wcielenia Novateca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 Pytanie czy lepsze czy gorsze. Novatec ma przynajmniej wizualnie nieco inne endcapy jak Dart - a to właśnie na nie narzekają ludzie w piastach Darta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 9 godzin temu, MikeSkywalker napisał: jedyne tyle że jest głośna a niespecjalnie mi to pasuje No tutaj niestety najlepiej by sie sprawdzilo nowe SLX bo i tanie i ciche, i szybkie zazębianie oparte o patent jak ratchet, a nie klasyczne zapadki, no ale te kulki i bębenek Microspline. Tak naprawdę wybór jest wbrew pozorom mały. Jest Shimano, wszelakie wcielenia Novateca i Formule z tych tańszych. Ja bym brał Novateca bo mam z nim najlepsze doświadczenia, badziewne łożyska zawsze można wymienic jak już się posypią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Maja 2020 Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 Jeszcze można rozważyć chińszyznę ztto tych a'la dt 350. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2020 Wybór padł na Novateca - i myślę że jak zawsze raczej się nie zawiodę. W końcu w większości rowerów się kręcą bez żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.