zbylu15 Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Nabyłem rower ardel co to za producent, chyba nie jest to Romet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilmozej Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Może to Romet przeznaczony na export? Te na export były inaczej brandowane zależnie na jaki rynek szły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbylu15 Napisano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Przerzutki japońskie suntour bo suport na kwadrat custom Pomyłka Suntour BL czy warto go odrestaurować? W necie nie mogę znaleźć informacji o tym rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbylu15 Napisano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Suport japoński sugino 35xpl, siodło japońskie kashimax aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 pokaż całość z boku , jak rama nie miała dzwona i sterówka prosta to warto odnowić/używać (nie mylić z odrestaurowaniem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbylu15 Napisano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Rama chyba prosta Kierownicę od niego mam szosową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbylu15 Napisano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 odnowienie i odrestaurowanie to chyba to samo. dowiedziałem się co to za rower okazało się że jest to romet special z osprzętem japońskim. Plan mam na niego że go jednak rozbiorę, wyczyszczę, odmaluję i zachowam wszystkie oryginalne części przy składaniu. Będzie zaisty. Na razie czeka na swoją kolej bo składam teraz swoją poziomą trajkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 3 Maja 2020 Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 miałem na myśli w pierwszym przypadku wymianę łożysk, suportu, serwisu piast i jazda , a odrestaurowanie to w moim przekonaniu od zera włącznie z lakierem i zachowaniem oryginalnego odcienia, plus wszystkich oryginalnych części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbylu15 Napisano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2020 Spoko mam czym jeździć kupił go żeby mieć kolekcję starych rowerów taka zajawka po 40. Lubię majsterkować a rower jest tańszy od starego auta. Suportu nie zmienię tylko wyczyszę i dam nowe kulki, rower ma wszystkie podzespoły w idealnym stanie rama jest poobijana ale to najmniejszy problem. Tak naprawdę wystarczy na pąpować koła i w drogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NGH Napisano 1 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Darek Baranowski jeździł na Ardel w latach 90tych Firma ze Szwajcarii założył ją polak Franciszek Ardel https://www.youtube.com/watch?v=uOPvUjkNxR0 3:56 w tym wywiadzie wspomina o tym rowerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 W dniu 3.05.2020 o 16:52, zbylu15 napisał: dowiedziałem się co to za rower okazało się że jest to romet special z osprzętem japońskim Dlaczego twierdzisz, ze to Romet a nie szwajcarski ARDEL? Nie słyszałem, żeby do Rometów pakowano pelny osprzet Shimano, w Specjalach napęd był Campy (jak starczyło dewiz, bo jak nie to Głowno, Favorit czy ЖВ). Romety mialy inne mufy: Wg mnie to Szwajcar podobny do tego: https://www.ricardo.ch/de/a/rennvelo-ardel-zuerich-swiss-made-rennrad-1093102440/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 W dniu 3.05.2020 o 08:23, zbylu15 napisał: chyba nie jest to Romet? Tak to nie jest romet special. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi