mikomik Napisano 2 Maja 2020 Napisano 2 Maja 2020 Proszę Państwa jak często dopompowujecie swoje dampery, jaki ubytek ciśnienia w czasie jest normalny? Które elementy zużywające(standardowo) się lub psujące odpowiadają za zbyt duży ubytek powietrza? Mój przy ciśnieniu 220psi po tygodniu spada do 200
Galvatron Napisano 2 Maja 2020 Napisano 2 Maja 2020 Jaki konkretnie damper? Kiedy ostatnio miał serwis?
Mod Team sznib Napisano 2 Maja 2020 Mod Team Napisano 2 Maja 2020 Mój jeździł chyba z 3 sezony zanim mu zrobiłem podstawowy serwis (tylko puszka, czyszczenie i smarowanie). W tym czasie zero spadku ciśnienia. W twoim przypadku pora na serwis z wymianą uszczelek puszki.
mikomik Napisano 17 Maja 2020 Autor Napisano 17 Maja 2020 sprzęt jest nowy, a moje doświadczenie z damperem żadne, jak się okazuje jest ok, po prostu ciśnienie jest spore objętość niewielka i gdy po na pompowaniu odkręca się końcówkę wężyka i podczas ponownego zakładania akurat tyle ucieka naturalnie ot cała tajemnica
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.