Skocz do zawartości

[Licznik] Przekłamywanie prędkościomierza. E-bike

Fkonopka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Zauważyłem że  licznik  pokazuje mi prędkość większą o ok. 7km/h.

Nic by mi w tym nie przeszkadzało, tyle że po przekroczeniu 25km/h przestaje działać wspomaganie.

Prędkość porównywałem z gps`em i dwoma innymi rowerami.

W opcjach też nie ma możliwości tego wyregulowania.

Może czujnik do wymiany?

Wyświetlacz to shimano steps e7000 a silnik e8000.

Miał ktoś taki problem?

Napisano

Na pewno można to skorygować poprzez aplikację na Androida E-Tube (o ile dobrze pamiętam to tylko co 1%) lub poprzez płatną ST Unlocker, którą polecam, bo można wszystko sobie dokładnie poustawiać pod siebie. A jesteś pewien, że nie da się tego skorygować na wyświetlaczu? Coś mi tak chodzi po głowie. Jutro mogę sprawdzić, ale aplikacji jestem pewien.

Napisano

W stUnlocker jest max do -5%, zredukowało mi to przekłamywanie o 3km/h.

Zostało jeszcze 4 :)

Pisze mi że mam obwód koła 3000mm, natomiast nie można tego zmienić.

Emax też kupiłem ale to jest tragedia.

Napisano

Faktycznie, w obu appkach +- 5%. U mnie wystarczyła korekta -1% i teraz pokrywa się idealnie z licznikiem Sigma. Na GPS`ie u mnie zawsze były przekłamania.

Napisano

Większość ludzi w internecie w St Unlocker miała ustawione obwód koła ~ 2000-2200 ja mam 3000mm. Chyba będe celował w to, ale została mi chyba tylko opcja z kupnem premium która odblokuje mi zmianę rozmiaru koła.

Napisano

Mam 2300 bez możliwości zmiany. A jesteś pewien poprawnej kalibracji liczników w tamtych rowerach? Dziwne, że producent coś takiego zrobił.

Napisano

Jakby ktoś miał podobny problem to mi pomogła aplikacja Stunlocker premium  -180zł , można dużo rzeczy zmienić.

Ale można też jechać do shimano center i zrobią za darmo.

Napisano

Miałem do wyboru jechać 80km w jedną stronę albo kupić aplikacje.

Trochę przesadziłem że można dużo zmienić, bo można zmienić rzeczy takie jak w E-Tube tylko że po wykupieniu premium StUnlocker dostajesz właśnie opcje obwodu koła plus dodatkowo możesz zmienić w rowerze region na ameryke co da Ci wspomaganie do 32km/h. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...