Fkonopka Napisano 30 Kwietnia 2020 Napisano 30 Kwietnia 2020 Cześć. Zauważyłem że licznik pokazuje mi prędkość większą o ok. 7km/h. Nic by mi w tym nie przeszkadzało, tyle że po przekroczeniu 25km/h przestaje działać wspomaganie. Prędkość porównywałem z gps`em i dwoma innymi rowerami. W opcjach też nie ma możliwości tego wyregulowania. Może czujnik do wymiany? Wyświetlacz to shimano steps e7000 a silnik e8000. Miał ktoś taki problem?
chudzinki Napisano 30 Kwietnia 2020 Napisano 30 Kwietnia 2020 Na pewno można to skorygować poprzez aplikację na Androida E-Tube (o ile dobrze pamiętam to tylko co 1%) lub poprzez płatną ST Unlocker, którą polecam, bo można wszystko sobie dokładnie poustawiać pod siebie. A jesteś pewien, że nie da się tego skorygować na wyświetlaczu? Coś mi tak chodzi po głowie. Jutro mogę sprawdzić, ale aplikacji jestem pewien.
Fkonopka Napisano 30 Kwietnia 2020 Autor Napisano 30 Kwietnia 2020 W rowerze nie mogę wejść do opcji "adjust". Patrzyłem na e-tube ale nie mogę znaleźć tej opcji.
Fkonopka Napisano 1 Maja 2020 Autor Napisano 1 Maja 2020 W stUnlocker jest max do -5%, zredukowało mi to przekłamywanie o 3km/h. Zostało jeszcze 4 Pisze mi że mam obwód koła 3000mm, natomiast nie można tego zmienić. Emax też kupiłem ale to jest tragedia.
chudzinki Napisano 1 Maja 2020 Napisano 1 Maja 2020 Faktycznie, w obu appkach +- 5%. U mnie wystarczyła korekta -1% i teraz pokrywa się idealnie z licznikiem Sigma. Na GPS`ie u mnie zawsze były przekłamania.
Fkonopka Napisano 1 Maja 2020 Autor Napisano 1 Maja 2020 Większość ludzi w internecie w St Unlocker miała ustawione obwód koła ~ 2000-2200 ja mam 3000mm. Chyba będe celował w to, ale została mi chyba tylko opcja z kupnem premium która odblokuje mi zmianę rozmiaru koła.
chudzinki Napisano 1 Maja 2020 Napisano 1 Maja 2020 Mam 2300 bez możliwości zmiany. A jesteś pewien poprawnej kalibracji liczników w tamtych rowerach? Dziwne, że producent coś takiego zrobił.
Fkonopka Napisano 1 Maja 2020 Autor Napisano 1 Maja 2020 Raczej tak. Rower kupiłem potestowy (200km najechane) także może kto inny grzebał.
Fkonopka Napisano 9 Maja 2020 Autor Napisano 9 Maja 2020 Jakby ktoś miał podobny problem to mi pomogła aplikacja Stunlocker premium -180zł , można dużo rzeczy zmienić. Ale można też jechać do shimano center i zrobią za darmo.
chudzinki Napisano 11 Maja 2020 Napisano 11 Maja 2020 A co ciekawego można tak pozmieniać? Cena zaporowa jak na appkę.
Fkonopka Napisano 13 Maja 2020 Autor Napisano 13 Maja 2020 Miałem do wyboru jechać 80km w jedną stronę albo kupić aplikacje. Trochę przesadziłem że można dużo zmienić, bo można zmienić rzeczy takie jak w E-Tube tylko że po wykupieniu premium StUnlocker dostajesz właśnie opcje obwodu koła plus dodatkowo możesz zmienić w rowerze region na ameryke co da Ci wspomaganie do 32km/h.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.