Skocz do zawartości

[ENDOMONDO] Jak alternatywa?

fenek81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Garmin Connect jest super, ale raczej polecałbym go posiadaczom Garmina, czy to licznika czy to zegarka.

Z offline zawsze możecie magazynować i na bieżąco dorzucać do darmowego potężnego narzędzia do analiz Golden Cheetah.

Z online warto chociaż tą darmową Stravę, choćby "bo wszyscy znajomi mają" ;). No i do tego pewnie najwygodniej system producenta sprzętu, który używamy, czy to Garmin Connect czy inne twory dla Polara i Suunto.

Napisano
19 godzin temu, arturooo3 napisał:

Wchodzisz w Settings -> My Gear -> Add Bike

Pytanko przy okazji ,jak w Stravie wpisać rower stacjonarny spiningowy?

Napisano

Korzysta/ł ktoś z was z serwisu Sport Tracker? Istnieje tam możliwość integracji ze Strava/Garmin/Polar lub innymi serwisami? Jakieś opinie?

Napisano

Tak na stronie KM  wybierasz Aktywność -> dodaj aktywność -> dodaj aktywność z innego źródła i dajesz ( zaznaczasz endomodo ) .Endomondo musi być zalogowane ( tam się zgadzasz na autoryzacje )Dalej już sobie powinieneś poradzić.

Jeszcze na KM albo zaznaczasz ptaszki albo wszystko i Importuj.

Ps. Używałem z 2 lata nawet za dobrą jazdę dostałem apteczkę p /pomocy  :) , bardzo podobny do endomondo.

Napisano
51 minut temu, siwymariusz napisał:

...bardzo podobny do endomondo.

a możesz mieć znajomych którzy widza nasze treningi?

Napisano
Teraz, siwymariusz napisał:

Ci co mają KM to tak

a podgląd tego co znajomi online kręcą w danej chwili mamy?

Napisano

Szczerze? nie pamiętam bo potem przerzuciłem się na endo. Jakieś problemu KM miało i jak była walka o nagrody i km dla miasta itp to importowałem z endo do KM.

Napisano

Cześć

Próbowałem wykonać ten eksport z endomondo i skończyłem jak na załączniku. Czeka na akceptację. Nie da się nic kliknąć. Trwa to już parę dni. Inna przeglądarka to samo. Na poczcie nic nie ma.

Ktoś się z tym spotkał (zaradził).

Pozdrawiam

Endomondo1.png

Napisano

Skasuj swój prywatny e-mail, bo został widoczny na screenshocie ;)

Napisano
Teraz, znajomy napisał:

Cześć

Próbowałem wykonać ten eksport z endomondo i skończyłem jak na załączniku. Czeka na akceptację. Nie da się nic kliknąć. Trwa to już parę dni. Inna przeglądarka to samo. Na poczcie nic nie ma.

Pozdrawiam

Endomondo1.png

Wszyscy się rzucili na eksport i przeciążyli serwery. Mój tak wisi od dwóch tygodni.

Napisano

Srogo. Ciekawe czy sobie z tym poradzą zwłaszcza, że do końca roku planują użytkowników odciąć.

Ja zrobiłem ostatni backup z Endo we wrześniu i wykonał się w kilka minut. Natomiast już od dłuższego czasu mam podpięte kilka platform. W przypadku Garmina sprawa jest prosta, w ustawieniach mamy listę serwisów połączonych, do których automatycznie wrzucane są treningi. Kilka-kilkanaście sekund po zakończeniu jazdy na komputerku rowerowym na telefonie wyświetlają mi się powiadomienia o synchronizacji z Endomondo, Stravą, TrainingPeaks, więc ja już w sumie od jakiegoś czasu mam wszystko nie tylko w Endo, dzięki czemu teraz nie będzie oczekiwania czy zrobią paczkę czy się nie uda :P. Warto korzystac z kilku platform.

image.png.3f48b75d57efbcaf8b1d9fcc9fb10670.png

Tutaj lista portali, które obsługuje Garmin:

https://suport.garmin.com/pl-PL/?faq=8L3Z4gEmTk6sXV7ido1Uz6

Napisano
1 godzinę temu, znajomy napisał:

Cześć

Pozdrawiam

Endomondo1.png

Tak chyba też czekam już tydzień i nic.

Napisano

Cześć, 

Od początku mojej przygody z rowerem korzystałem z Endomonto. Później podłączyłem do niej czujnik kadencji Magene. Jak na mają aktywność, aplikacja wystarczała mi w wersji darmowej. 

W związku z końcem Endomonto szukam jakiejś alternatywy. Zastanawiam się nad Stravą w wersji darmowej lub MapMyRide. Czy te aplikacje obsłużą mój czujnik kadencji ? Z tego co słyszałem to Strava nie wspiera tego czujnika, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ewentualnie może jest jeszcze jakaś inna aplikacja warta uwagi, która wspiera zewnętrzny czujnik ? 

Napisano
Cytat

photo-thumb-126011.jpg

safian napisał:

1 godzinę temu, tomek232 napisał:

Strava w najnowszej wersji nie wspiera już czujników

Masz mocno nieaktualne informacje, bo już pewnie z miesiąc, albo nawet dwa miesiące temu przywrócili wsparcie dla zewnętrznych czujników ;) 

Jakieś znikające posty?

Jakieś źródło tej informacji, bo niedawno uaktualniłem sobie do najnowszej wersji to wsparcia dla czujników nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...