Skocz do zawartości

[Namiot na rower] jak zapakować?

jacekgk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Przymierzam się do kilkudniowej wycieczki rowerowej - oczywiście kiedy sytuacja w kraju na to pozwoli. Do tej pory robiłem coś takiego z noclegiem na kwaterach, teraz chciałbym nocować na polach namiotowych. Sakwy już mam, zastanawiam się teraz, jak zapakować namiot. Jakie macie na to patenty? Namiot to typowa decathlonowa dwójka, długość ok. 55 cm po zwinięciu. Do sakwy się nie zmieści. Myślałem o tym, aby przywiązać go sznurem na górnym bagażniku w poprzek, nie powinien wystawać po bokach, ale trochę się boję, czy nie zgubię go po drodze :) Macie jakieś sakwy na namiot? Sprawdzałem kilka sakw podsiodłowych i raczej będą za krótkie na to :/ Nowego namiotu typowo pod wycieczki rowerowe nie chcę kupować.

Pozdrawiam,

Jacek

Teraz, Danuel napisał:

Gdzieś kiedyś na jutubie widziałem patent z miniaturowym namiotem, który zamiast na "kijkach" opierał się na kole rowerowym i tworzył "tunel".

tak, też to widziałem :) ale dodatkowego namiotu wolałbym nie kupować - ten co mam, bardzo fajnie się spisuje, a będę pewnie jechał w drugiej połowie maja, może na przełomie maja i czerwca w góry, więc noce jeszcze mogą być zimne :) Znalazłem Drybag Crosso 15l i zamówiłem, myślę, że to spełni moje oczekiwania, dzięki wielkie!

Pewnie chodzi o to - https://www.topeak.com/us/en/products/bikamper/200-bikamper-

Półtora kilograma, niski, upierdliwy w rozstawianiu i kosztujący ponad 800 złotych - w za połowę tej ceny można mieć chińską podróbę BigAnies, która będzie lżejsza, bardziej przestronna i mniej upierdliwa w użytkowaniu. Tylko zwinięty będzie większy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...