Kerel321 Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 Czym tak naprawdę różnią się te amortyzatory, czy jest jakaś odczuwalna różnica pomiędzy nimi? Chodzi mi o wersję ze skokami 100mm w rowerze do XC. Cytuj
BMXdoPieca Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Jeśli się nie mylę to różnią się trochę blokadą, tk ma pokrętło a rl (remote lock) blokadę z manetki i materiałem goleni Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez BMXdoPieca Cytuj
Dokumosa Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 (edytowane) Gold ma górne golenie aluminiowe a co za tym idzie: - jest mniej wiotki - nie rdzewieje - sprężyna jest bardziej progresywna - jest czulszy (ze względu na polerowane elektochemicznie golenie i pokryte twardą anodą) - jest lżejszy RL (silver) ma górne lagi stalowe chromowane na czarno, obłazi, rdzewieje i wszystkie przeciwieństwa powyższych. Co do gold tk to jest jakiś zabytek. Od wielu lat te mega prymitywne tłumiki były tylko w silverach. Edytowane 26 Kwietnia 2020 przez Dokumosa Cytuj
Kerel321 Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Napisano 26 Kwietnia 2020 A jakieś negatywne cechy goldów? Czyli na ogół jak jest wybór to brać goldy, lepiej się sprawdzają? Cytuj
Dokumosa Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 Lepiej pracują i mniej z nimi kłopotu ale są znacznie droższe. Czasami w cenie golda można kupić rebę. Cytuj
cervandes Napisano 27 Kwietnia 2020 Napisano 27 Kwietnia 2020 8 godzin temu, BMXdoPieca napisał: Jeśli się nie mylę to różnią się trochę blokadą, tk ma pokrętło a rl (remote lock) blokadę z manetki i materiałem goleni A tu masz RL i gałka na goleni: https://allegro.pl/oferta/nowy-amortyzator-rock-shox-recon-gold-rc-27-5-120-8926504822 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi