Skocz do zawartości

[hamulce]hayes sole proszę o pomoc

mareek

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko w angielskim,w dodatku iunstrukcja dotycząca SOLE jest nie dostepna.Miał ktoś z was taki przypadek?prosze pomóżcie .

Mam pytanie. Czy jeśli wyciągnałbym ten pierścien segera dałoby sie z powrotem umieścić tłoczek i nie wypadną inne części?. Proszę bardzo o pomoc!

cimg1438largerf6.th.jpg

cimg1439largeor3.th.jpg

Witam.Mam pytanie,mianowicie mialem wypadek na na rowerze w wyniku którego uwadziłem klamka od hamulca i wyrwałem go z tłoczkiem.Czy da to sie naprawic w jaki sposób rozkrecic klamke?prosze o pomoc.pozdrawiam

jesli nie pogubiles czesci to jest to bardzo proste...

1.potrzebujesz specjalne szczypce aby sciesnic maly pierscien segera

2.oczysc wszystko z drobin piasku i innych zanieczyszczen

3.odkrec srube regulacyjna od dzwigni

4.delikatnie wloz tloczek ze sprezyna uwazajc aby nie uszkodzic uszczelek

5.przytrzymujac tlok i sprezyne wewnatrz zamontuj z powrotem pierscien segara upewniajac sie, ze jest wlasciwie osadzony w wyzlobieniu dzwigni

6.odpowietrz system

7.wypij piwo na zakonczenie operacji

8.z mysla o przyszlosci pomysl o kursie angielskiego aby nie miec problemow z anglojezycznymi instrukcjami

wersja druga w oparciu o zdjecia...

malym srubokrecikiem przytrzymuj tlok i w tym samym czasie wyciagnij seger. zanim to zrobisz odkrec od klamki srube regulacyjna. po zdjeciu segera dalej przytrzymuj tlok. zamontuj srube regulacyjna nastepnie podkladke i seger. jesli nie wyciekl dot to sprawa zalatwiona

pamietaj tlok nie moze wyjsc na zewnatrz w przeciwnym razie czeka cie odpowietrzanie systemu!

Chciałem się sie dowiedzieć jeśli mam rower na gwarancji czy usuniecie takiej usterki jest płatne,jeśli tak jakie mogą być przybliżone koszty naprawy.Dziękuje

nie wydaje mi sie aby to podeszlo pod gwarancje, poniewaz to uszkodzenie powstalo z twojej winy!

zadzwon do serwisu i zapytaj?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...