macia22 Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 Cześć. Mam problem z rowerem dziecięcym- syn w rowerze dziecięcym ma przedni hamulec typu V-brake który podczas hamowania nie piszczy, tylko drze się jak zarzynana świnia. Przy tym dźwięku pisk to tylko delikatne muskanie uszu- ludzie jak słyszą jak młody hamuje to dostają zawału. Wg. mnie problemem może być fakt, że obręcz pomalowana jest białą farbą. Poniżej zdjęcie tgo bolidu. Ustawiłem klocki w klin- nic to nie dało. Macie jakieś pomysły?
SoloTM Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 Masz skąd podmienić klocki na chwilę ? Spróbuj z innymi. Stare możesz też potraktować lekko papierem ściernym.
Gość Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 Rozkręcić, Klocki przeczyścić z piachu i szitu (można lekko zetrzeć jak pisze solo), umyć obręcze "ludwikiem".
WaGiant Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 Niektóre klocki tak mają i nic nie zrobisz , tzn proponuję wymianę . Authora i Meridy są ok .
zekker Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 3 godziny temu, macia22 napisał: Ustawiłem klocki w klin- nic to nie dało. A w którą stronę? Kiedyś musiałem ustawić niezgodnie z zaleceniami, czyli najpierw łapał tył klocka, żeby była cisza.
macia22 Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Napisano 26 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, zekker napisał: A w którą stronę? Kiedyś musiałem ustawić niezgodnie z zaleceniami, czyli najpierw łapał tył klocka, żeby była cisza. Ustawiłem jak sztuka kolarska przykazuje, czyli najpierw łapie przód a później tył.
Mihau_ Napisano 27 Kwietnia 2020 Napisano 27 Kwietnia 2020 A ja bym wymienił te klocki na takie, które nie są twarde jak kamienie. Kilka złotych to kosztuje
Lawstorant Napisano 27 Kwietnia 2020 Napisano 27 Kwietnia 2020 Malowana obręcz. Jak się zedrze to przestanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.