mar.721 Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 Witam! Wiem, że były podobne tematy, ale każda sytuacja jest trochę inna. Zmieniłem niedawno rower na górski z oponami 26 x 2.1 (tył) i 26 x 1.95 (przód). Po poprzednim rowerze pozostały mi dętki 27-28 x 1.75 x 1.25. Pytanie, czy taka dętka może posłużyć do awaryjnego powrotu do domu po złapaniu kapcia (odległości rzędu 30 km, bo dalej raczej nie jeżdżę)? Wiadomo, że jest węższa i ma większy obwód, ale czy da się ją napompować do przyzwoitego ciśnienia i nie będzie np. jakiegoś dużego bicia koła spowodowanego zawijaniem się dętki? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
wkg Napisano 26 Kwietnia 2020 Napisano 26 Kwietnia 2020 Awaryjnie to lepsza wbita śruba niż wkręcony gwóźdź : ) Bicia to nie będzie ale może się przetrzeć w miejscu załamania. Do domu dojedziesz ale potem i tak bym wymienił.
mar.721 Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Napisano 26 Kwietnia 2020 Jasne, to ma być tylko sporadyczne rozwiązanie w przypadku awarii. W sumie to nawet mógłbym w ten sposób wykorzystać te stare dętki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.