cervandes Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Turlam się ze śmiechu, muszę się podzielić. Polecam kawałek z przeglądem stanu górnych goleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booby Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Tu nie ma się z czego śmiać. To otwory technologiczne Każdy kto doprowadza swój rower do takiego stanu powinien być publicznie na rynku wychłostany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Panowie nie straszcie, że SR Epixon to taki szrot. Za 2-3 tygodnie chyba go kupię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 25 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Mój ma 2 i pół roku, 11000km przebiegu, po drodze 3 serwisy - czyszczenie + wymiana oleju. Wkrótce kolejny serwis, mogę zrobić zdjęcia środka. Podczas ostatniego serwisu był nadal czysty jak zegarek, jak nowy. Zero uwag. Ten z filmiku to przez jakiegoś przygłupa musiał być używany. Smarował kremem nivea, zresztą widać jak robi serwis, chlew, syf itd. A ze zdaniem BMXa się nie licz, to też świr jest. Pocieszny, ale świr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 21 minut temu, cervandes napisał: A ze zdaniem BMXa się nie licz, to też świr jest. Pocieszny, ale świr. Oczywiście obrazek w 100% ironiczny, sam mam suntoura i nie mogę narzekać :PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 26 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 No to już wiemy do kogo trafia tytuł "rowerowego brudasa roku". Tak brudnego roweru to ja nie widziałem. I ten syf kapiący na płytki podczas "serwisu"... Masakra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Klucz francuski do dźwigni QR. Także tego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Angielski. Francuski to jest moim zdaniem taki w kształcie młotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 26 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Niech zatem będzie "nastawny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Tak to jest kiedy nie umiesz skontrować luzu na kulkach więc zaciskasz z całej siły qr haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 W dniu 25.04.2020 o 23:23, MaxCava napisał: Panowie nie straszcie, że SR Epixon to taki szrot. Za 2-3 tygodnie chyba go kupię... Każdy widelec da się doprowadzić do takiego stanu, że będzie tylko do wyrzucenia. Wystarczy latami ostro go katować bez jakiegokolwiek serwisu. Jeśli będziesz używał Epixona zgodnie z przeznaczeniem (lekkie XC), oraz regularnie i prawidłowo go serwisował (pomoże Ci @ACTIVIA), to coś takiego nie ma prawa się zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Ogarnę serwisowanie, to nie problem. Tyle, że obawiam się jak on wygląda po np. 3 latach nawet gdy jest serwisowany i używany w lekkim XC. Nie mam ochoty zobaczyć po 2 latach wytartych ślizgami elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Po każdej jeździe wycierać uszczelki z kurzu/błota, ważne by o tym pamiętać. Nie ma takiej możliwości żeby ślizgi same z siebie wytarły lagi. Za to jak się syf dostanie pod uszczelki to pozamiatane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 Nie ma opcji do tej pory moje lagi w Mańku i RS są bez ryski, a amortyzatory mają 11 i 6 lat. Dobra, to odkłądywujemy na Epixona. Czas wymienić sprężynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMXdoPieca Napisano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 4 godziny temu, sznib napisał: Nie ma takiej możliwości żeby ślizgi same z siebie wytarły lagi. Jak nie mają odpowiedniego smarowania to uwierz, mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 29 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2020 No, ja z góry założyłem odpowiednie traktowanie amorka, czyli serwis podstawowy min. raz na rok. Ja jestem przyzwyczajony do dbania o sprzęt i jakoś tak trudno mi sobie wyobrazić że by jeździć latami i nic przy sprzęcie nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2020 A trochę później na OLX: "Stan dobry, sprawny, serwisowany, trzyma ciśnienie... Delikatne ryski na prawej i lewej goleni. Nie mają jednak wpływu na pracę uszczelek." 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 22 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 @MaxCava - wymieniałem dziś w moim smar, olej, bo kupiłem nowy amortyzator a Epixona chcę dziś wystawić. Oto fotencje jak wyglądają moje golenie po 11 kaflach. Zalany olejem po pierwszym tygodniu od zakupu, wymieniany olej przez te dwa lata z groszem z 5 czy 6 razy. Zero jakiegokolwiek luzu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxCava Napisano 22 Maja 2020 Udostępnij Napisano 22 Maja 2020 Dzięki za pamięć @cervandes biorę Epixona, tylko czekam aż ( dwie opcje ): - schudnę do 85kg i moja sprężyna będzie za twarda - rozsypie się w końcu mój RS z 2011 roku Ani jedno ani drugie się nie chce wydarzyć od 3 lat już, ale chyba w tym roku w końcu kupię, zanim podrożeją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi