mess Napisano 11 Maja 2020 Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 oczekiwałeś elaboratu? streściłem najkrócej jak się da bez wnikania w szczegóły, scenariuszy może być pierdylion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 11 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 Teraz, mess napisał: oczekiwałeś elaboratu? Miałem cień nadziei na draft zajawki elaboratu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 W dniu 25.04.2020 o 18:20, wkg napisał: Przez pierwsze 2 godziny IF 0,94 - to bardzo mocno. Wg TP 2-ie historyczne miejsce w mocy 20 minut, 1-e historyczne miejsca w mocy 60 minut i 90 minut. Trzecia godzina jak Cie mogę, ostatnie półtorej to już "na rezerwie". Ostatecznie przez 4,5 h IF 0,89 i 363 TSSy co jak na mnie jest bardzo mocno. Wyplułem się z sił dokumentnie. Pomiar mocy skalibrowany, sprawdzony z dobrym trenażerem więc wiarygodny Skalibruj na wstępie moc FTP, a oczy się otworzą. Kolego, IF=1.00 w 1h jest możliwe tylko po mega ciężkich interwałach. W 4,5h 0.89 i 363 tssy??? Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 No bo tobardzo interwalowy teren. Wystarczy kilka podjazdow po 700, 800 W w ciągu godziny i przy średniej mocy 230 średnioważona wychodzi 250-260. Ftp z 0,95 stalej mocy 20 min No i na powietrzu jakos o kilka procent wyzsze moce wychodza niz na trenszerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Bywa, że na dworze robisz 2x20 każde ze średnią mocą taką, że policzone z niej ftp jest wyższe niż średnia moc z poprzedniego testu 20minut jaką ledwo dało radę utrzymać na trenażerze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Czyli 5% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Więc od groma biorąc pod uwagę, że nie był to test po regeneracji tylko zwykły trening, dlatego potem faktycznie wychodzą kosmiczne if z jazdy na dworze przy ftp wpisanym z trenażera Dobra nie truję bo się nadaję raczej do dyskusji w temacie wypadki i stłuczki a nie trening Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 Ja ostatnio też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 8 Czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 1 godzinę temu, wkg napisał: No bo tobardzo interwalowy teren. Wystarczy kilka podjazdow po 700, 800 W w ciągu godziny i przy średniej mocy 230 średnioważona wychodzi 250-260. Ftp z 0,95 stalej mocy 20 min No i na powietrzu jakos o kilka procent wyzsze moce wychodza niz na trenszerze No i masz swoją odpowiedź Skalibruj się na dworze, a nie na trenażerze, a wrócisz do normy. +5% do jazdy outdoor przy dotychczasowych 300w daje już 315w. Mało? To proszę pojechać 25 minut o 15w mocniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 14 Października 2020 Udostępnij Napisano 14 Października 2020 Ktoś zna przyczynę dlaczego w garmin connect nie wyświetla się czas w strefach tętna?(np strefa 1 jest ustawiona na 255- -1, powinno być 91-109). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 15 Października 2020 Udostępnij Napisano 15 Października 2020 do tej pory działało, a teraz przestało, czy nie działa od początku? jakie urządzenie Garmina, oraz co ma ustawione w strefach tętna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 15 Października 2020 Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Działało do 7 października. Garmin 530 (tętno ustawione jest wg % progu mleczanowego - 5 stref) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu Napisano 15 Października 2020 Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Czy w urządzeniu też te strefy są źle wpisane? Może coś się przestawiło np przy aktualizacji softu w urządzeniu. Ostatnio chyba była aktualizacja na 6.20.0. Potem mogło się to zsynchronizować z GC. Jeśli są wpisane to spróbuj ustawić te wartości od nowa. Zobacz też w GC czy przed 7.10 nie zrobił Ci się update softu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 15 Października 2020 Udostępnij Napisano 15 Października 2020 Już działa. Musiało się coś poprzestawiać podczas aktualizacji oprogramowania. W garmin connect można znaleźć oszacowany parametr vo2max. Jak to wyliczenie ma się do badań wydolnościowych z maską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Ja mam troszkę inne pytanie dotyczące Garmin Connect. Mianowicie jak się tworzy segmenty w tej aplikacji? Wchodzę w dany trening, ale nie mam zakładki segmenty, ani nic w stylu stwórz segment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybu Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Segmenty możesz zrobić na przejechanej już trasie. Otwórz aktywność, pod mapą i wykresami masz zakładki: Wejdź w segmenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Własnie sęk w tym że po przejechaniu i wrzuceniu treningu, nie mam zakładki segmenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Wejdź w "Ustawienia konta", a następnie w "Ustawienia prywatności". Tam aktywuj opcję "Segmenty" (suwaczek na zielono). W tym momencie pod mapą i wykresami aktywności pojawi się zakładka "Segmenty". Jak w nią klikniesz, będziesz mógł utworzyć segment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 Po pierwsze trzeba ustawić na korzystanie z segmentów Garmina a nie z segmentów Stravy. W aplikacji GC wchodzisz w Trening -> Segmenty -> trzy kropeczki w prawym górnym rogu i wybierasz Segmenty Garmin. po drugie, żeby istniejące segmenty Ci się pojawiały to musisz ustawić prywatność treningu na "wszyscy". Tworzenie segmentu to tak jak na screenach od @grzybu . Dla mnie osobiście tworzenie segmentów w Garminie to porażka. Próbowałem przenieść segment ze Stravy, wybrałem z treningu odpowiedni fragment trasy i ku mojemu zdziwieniu po utworzeniu segmentu skrócił się on o kilkadziesiąt metrów - punkty startu i stopu się nie zgadzały z tym co ustawiałem, również ścieżka została jakby puszczona bardziej skrótowo. Jeśli znajdę zrzuty ekranu to wrzucę dla lepszego zobrazowania. Najlepsze są jednak segmenty ze Stravy no ale tu potrzebujesz wykupić subskrypcję za 250PLN żeby to działało. Jest jeszcze opcja wrzucenia sobie segmentów Stravy do Edga - będą się one wyświetlać w czasie jazdy, ale nie synchronizują się ze Stravą - więcej tutaj: https://www.forumrowerowe.org/topic/241772-komputer-garmin-edge-530-czy-na-pewno/?do=findComment&comment=2240627 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kakadu90 Napisano 10 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2021 7 godzin temu, steve69 napisał: Wejdź w "Ustawienia konta", a następnie w "Ustawienia prywatności". Tam aktywuj opcję "Segmenty" (suwaczek na zielono). Mam aktywne. 5 godzin temu, provayder napisał: Po pierwsze trzeba ustawić na korzystanie z segmentów Garmina a nie z segmentów Stravy. W aplikacji GC wchodzisz w Trening -> Segmenty -> trzy kropeczki w prawym górnym rogu i wybierasz Segmenty Garmin. po drugie, żeby istniejące segmenty Ci się pojawiały to musisz ustawić prywatność treningu na "wszyscy". W prawym górnym rogu mam tylko: wersje mapy, pasy rowerowe i szlaki, rodzj map. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steve69 Napisano 11 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2021 21 godzin temu, Kakadu90 napisał: @provayder opisuje ustawienia w wersji mobilnej GC, Ty natomiast mówisz o wersji www GC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.