mac1982 Napisano 23 Kwietnia 2020 Napisano 23 Kwietnia 2020 Witam, Wcześniej pisałem na forum odnośnie zwykłego trekingu ale żona przejechała sie elektrykiem i już przepadłem:) Rower do rekreacyjnego jeżdzenia, do odwiedzin teściów z fotelikiem dzieciecym (ok.18km w jedna strone) + rekreacyjne przejażdzki rodzinne z fotelikiem dzieciecym. To co biorę pod uwagę to: Unibike Optima - 5500 zł Kross Trans Hybrid 3.0 - 6500 (poprzedni sezon) Na Unibike jeździła, Kross nie do objechania u mnie w sklepach ale podejrzewam że po odpowiednim ustawieniu kierownicy,siodełka będzie podobnie. Unibike jakoś nie zrobił na mnie mega wrażenia, chyba silnik i komponenty ma tańsze niż KROSS, jeszcze dodatkowo negocjacja ceny żadna. przy krossie duza obnizka ceny wzgledem bazowej. Pytanie czy do Krossa zamontuje fotelik dzieciecy do ramy, a byc moze jest tutaj użytkownik które miał podobne potrzeby do naszych. Dziekuje wszystkim za wszelkie sugestie i opinie z góry. Cytuj
chudzinki Napisano 23 Kwietnia 2020 Napisano 23 Kwietnia 2020 Mając fundusze szedłbym w kierunku Shimano. Poczytaj podobny temat: Cytuj
mac1982 Napisano 23 Kwietnia 2020 Autor Napisano 23 Kwietnia 2020 Czytałem ten temat ale za dużo mi nie rozjaśnił - wiem jedno że 5500 zł za Unibike z kiepskim osprzętem to trochę przesada. Kross wypada zdecydowanie lepiej pod względem napędu itp. ale jedną wielką niewiadomą jest czy na tej ramie można zamontować w jakikolwiek sposób fotelik. Cytuj
wojtek9300 Napisano 7 Maja 2020 Napisano 7 Maja 2020 To może konwersja? Wybierasz rower jaki Ci pasuje z możliwością montażu siodełka. Kupujesz kit do konwersji np z e-biker.pl i jazda. Jak nie masz zdolności manualnych, czasu, miejsca lub chęci to zlecasz konwersję firmie i już. Moc będzie na pewno większa od sklepowych, zasięg być może też. Pozdrawiam Wojtek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi