Skocz do zawartości

[do 3000zł] uniwersalny na dojazd do pracy

Thou

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

Rozglądam się od jakiegoś czasu za rowerem, który pozwoli mi dojeżdżać do pracy (ok 10km). W ponad połowie jest to ścieżka rowerowa, reszta to asfalt. Również nie wykluczam sporadycznych wyjazdów do lasu na ubite drogi - raczej nic powyżej 30-40km. Rozglądałem się za crossami/trekkingami za ok 1500zł (wydawał mi się rozsądny przedział cenowy, przy eksploatacji średniej ok 10h tygodniowo). Niestety natrafiłem na artykuł na temat gravela i zaczełem go rozważać.  Niestety sporo droższy od tego co oglądałem. Znalazłem Rometa Aspre 1, cena do przełknięcia i zaczełem się zastanawiać czy jest w ogóle sens. Obejrzałem kilka poradników/recenzji i zaczełem analizować. Co ciekawe są zmiany między modelami z 2019 i 2020. Trochę niższa waga, częściowo zmieniony osprzęt, w załączniku dodam tabelkę ze zmianami. Niestety jednak ciężko mi ocenić czy to zmiany na plus czy minus.

Sam rower również powinien umożliwić jazdę w zimę, przy znośnej pogodzie - więc pewnie możliwość montażu błotnika będzie kluczowa. Jeżeli ma to znaczenie to mam 187cm wzrosu i waga ok 85kg.

Screenshot from 2020-04-23 12-52-17.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.