Thou Napisano 23 Kwietnia 2020 Napisano 23 Kwietnia 2020 Dzień dobry, Rozglądam się od jakiegoś czasu za rowerem, który pozwoli mi dojeżdżać do pracy (ok 10km). W ponad połowie jest to ścieżka rowerowa, reszta to asfalt. Również nie wykluczam sporadycznych wyjazdów do lasu na ubite drogi - raczej nic powyżej 30-40km. Rozglądałem się za crossami/trekkingami za ok 1500zł (wydawał mi się rozsądny przedział cenowy, przy eksploatacji średniej ok 10h tygodniowo). Niestety natrafiłem na artykuł na temat gravela i zaczełem go rozważać. Niestety sporo droższy od tego co oglądałem. Znalazłem Rometa Aspre 1, cena do przełknięcia i zaczełem się zastanawiać czy jest w ogóle sens. Obejrzałem kilka poradników/recenzji i zaczełem analizować. Co ciekawe są zmiany między modelami z 2019 i 2020. Trochę niższa waga, częściowo zmieniony osprzęt, w załączniku dodam tabelkę ze zmianami. Niestety jednak ciężko mi ocenić czy to zmiany na plus czy minus. Sam rower również powinien umożliwić jazdę w zimę, przy znośnej pogodzie - więc pewnie możliwość montażu błotnika będzie kluczowa. Jeżeli ma to znaczenie to mam 187cm wzrosu i waga ok 85kg.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.