jakub_007 Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Cześć Wam, Od przeszło miesiąca szukam nowej szosy dla siebie. Oglądałem kilka modeli, ale jak na razie nic ciekawego nie znalazłem oprócz jednego modelu - FUJI ROUBAIX 1.1 DISC. Link do roweru https://skleprower.pl/fuji-roubaix-11-disc-2017-shimano-ultegra-2x11-p-41.html Niestety model z 2017 z starą ultegrą w przerzutkach. Za to oval na korbie. co sądzicie? Brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Jeśli tylko zaakceptujesz dość masywne klamkomanetki to nie jest to zła opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poston Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Jeżeli jesteś młodym człowiekiem ,to myślę za chwile będzie Cię "gniotło" ,że masz "stary" rower ,więc przemyśl sprawę. Co do roweru to jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub_007 Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Mam 38 lat :-) ale czuje się młody duch. Tu nie chodzi o rocznik bo tak naprawdę z roku na rok zmienia się tylko kolor malowania ramy w większości przypadków. Chociaż widziałem w tym roku Treka Checkpoint z roku 2019 i 2020 i niczym się nie różnią - Tylko rocznikiem. Czyli podzespoły są ok według Was? Jeździliście na komponentach Oval? Jest różnica pomiędzy shimano? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Oval to marka własna fuji A w ogóle to jesteś tak niski, żeby te rozmiary były dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub_007 Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dostępny jest jeszcze jeden rower 54 u innego dostawcy. 178 cm będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poston Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Chyba będzie mały , musisz "macać" ,jak nie możesz to znajdź coś podobnego w okolicy (rozmiar - cm.) i się przymierz. Tabelka czasami "nie działa". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nossy Napisano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2020 21 godzin temu, jakub_007 napisał: Dostępny jest jeszcze jeden rower 54 u innego dostawcy. 178 cm będzie ok. Wszystko zależy od proporcji Twojego ciała (długość tułowia). Trzeba się przymierzać i tyle. Może być tak, że 54 będzie dobry na styku, może być też tak, że trzeba będzie zmienić mostek na 110, a może być też tak że 56 będzie lepszym rozwiązaniem. Będą szczerym przy Twoim wzroście obstawiam rozwiązanie 2 lub 3. Poza tym w tej tabelce są błędy w bazie kół między rozmiarami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.