Gość Andrzej Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzień dobry, Czy istnieje możliwość zamontowania widelca tapered w którym dolna średnica rury to 1 i 1/4 w ramie której główka aktualnie ma włożone stery 1 i 1/8? Główka ramy jest pod stery półzintegrowane. Aktualnie - szosa unibike'a siedzi tam aluminiowy widelec a ceny karbonowych 1 i 1/4 są bardzo niskie. Może to można jakoś "ożenić"? Trochę można poczytać o próbach dla standardu 1 i 1/2 ale dla 1 i 1/4 niestety nic nie znalazłem. pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 21 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Bez zmiany sterów operacja niewykonalna. Stery pozwalające na montaż widelca tapered 1 1/2 cala w miejsce 1 1/8 istnieją, natomiast nie można ich zamontować do każdej ramy. Wariantu z rurą 1 1/4 nie spotkałem, natomiast gra wydaje się nie warta świeczki, bo taniej niż zestaw widelec i stery kupisz dedykowany widelec 1 1/8 cala pasujący bez kombinacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Andrzej
Dzień dobry,
Czy istnieje możliwość zamontowania widelca tapered w którym dolna średnica rury to 1 i 1/4 w ramie której główka aktualnie ma włożone stery 1 i 1/8?
Główka ramy jest pod stery półzintegrowane. Aktualnie - szosa unibike'a siedzi tam aluminiowy widelec a ceny karbonowych 1 i 1/4 są bardzo niskie.
Może to można jakoś "ożenić"?
Trochę można poczytać o próbach dla standardu 1 i 1/2 ale dla 1 i 1/4 niestety nic nie znalazłem.
pozdrawiam Andrzej
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.