kamilloo Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 Witam, mam pytanie, a mianowicie zakupilem hamulce sram level zalane odpowietrzone czyli gotowe do montazu. Rame mam pod wewnetrzne prowadzenie przewodow,wiec zeby je przeprowadzic bede musial uwolnic zacisk hamulca od przewodu wtedy pewnie troche plynu mi ucieknie i teraz sram na plyn DOT ja posiadam plyn shimano, czy mozna mieszac te plyny? W sumie chodzi o niewielka dolewke przy odpowietrzaniu, tego DOT ktory uciekl przy skracaniu przewodu? Cytuj
Lawstorant Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 W żadnym wypadku. Shimano ma olej mineralny i to jest zupełnie co innego. Jak potrzebujesz dota to pójdź do samochodowego i tyle. Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 20 Kwietnia 2020 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2020 Teraz, kamilloo napisał: teraz sram na plyn DOT ja posiadam plyn shimano, czy mozna mieszac te plyny? Nie. Shimano jest na olej mineralny, hamulce SRAM na płyn DOT ,nie mogą być stosowane zamiennie oraz nie mogą być mieszane. Cytuj
kamilloo Napisano 20 Kwietnia 2020 Autor Napisano 20 Kwietnia 2020 ok dziekuje a jakie sa roznice po miedzy dot 4 a dot 5.1 np? Cytuj
MaxCava Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 masz w necie przecież, ciężko google uruchomić ? DOT 4 dopuszczalne mieszanie z DOT 5.1 Obu powyższych nie można mieszać z DOT 5, absolutnie nie wolno. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi