tomalaaa Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 Witam poszukuję roweru typu cross i zastanawiam się nad modelem Unibike FLASH GTS - jakieś opinie na temat tego roweru ? Czy może lepiej dołożyć do Kross Evado 5.0 albo Cliffa 90 marki Kellys ??
Pablo59 Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 Żaden czterech liter nie urywa, prawdę mówiąc
MikeSkywalker Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 W tym budżecie to patrzyłbym na to która rama się bardziej podoba. W Kellysie jest jeden bieg więcej z tyłu i blokada widelca. O ile to pierwsze nie to już to drugie jest warte dołożenia. Flash niczego nie urywa, ale to solidny sprzęt na lata. Także opinie bardzo dobre!
Robur82 Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 Tak się cały czas zastanawiam, co daje ta blokada widelca sam mam author zenith z przed jakiś 10 lat, i ma blokadę widelca czasami zablokuje na asfalcie, ale nie widzę różnicy, synowi tez kupiłem unibike viper z blokadą widelca. I jeżdżąc w tym roku rowerem cały czas dumam co to daje, skoro napędzane jest tylne koło, a przód jest tylko pchany, więc co za różnica czy zablokowany widelec czy nie, na mój chłopski rozum nie powinienem tracić energii przez amora przedniego, bo on tylko toczy się, inna sprawa gdybym miał amortyzowany tył, to pewnie mógłbym troche pompować tę sprężynę. do tego ten przód jak na asfalcie ugina się to sporadycznie , na jakieś studzience lub krawężniku itp. Może mnie ktoś oświecić?
Sk27 Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 Przy intensywnej jeździe pod górę jest różnica między, kiedy się zablokuje, chociaż sam miałem do niedawna SR Suntoura Nex z powyższych rowerów i dla mnie był na tyle (za) twardy, że blokada nie była niezbędna (chyba że dużo ważysz).
Robur82 Napisano 20 Kwietnia 2020 Napisano 20 Kwietnia 2020 90-93kg, a syn pewnie z 50kg i płaska centralna PL, czy jest w ogóle sens to blokować?
tomalaaa Napisano 20 Kwietnia 2020 Autor Napisano 20 Kwietnia 2020 Modele może nie są jakoś wygórowane sprzętowo ale w tej cenie też nie można wymagać cudów . Przeglądając tek jeszcze podzespoły i ceny podanych modeli chyba największym kompromisem stosunku ceny do komponentów będzie Cliffa 90 . Pytanie tylko jak na tle pozostałych marek ma się firma Kellys ??
Sk27 Napisano 21 Kwietnia 2020 Napisano 21 Kwietnia 2020 Przy 90 kg powinien działać dostatecznie, przy 50 kg będzie się uginał przy zjazdach z krawężników, dużych dziurach. Też mieszkam w centralnej Polsce i blokowałem na równych asfaltach i okazjonalnych pagórkach. Biorąc pod uwagę ceny katalogowe wybrałbym Unibike.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.