cezarg1410 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Cześć, Chcę kupić rower do jazdy rekreacyjnej. Założenia: - użytek miejski i ewentualnie jakieś ścieżki w parku czy w lesie. - kwota maks około 1500 za sztukę - będę kupował 2 sztuki: dla siebie i żony. - raczej nowy. W obecnej sytuacji ciężko jeździć i oglądać używki, a do tego trzeba by się na tym znać - przebiegi niewielkie. Pewnie z 1000 km rocznie to będzie maks. Rower ma na celu umilać wieczory jak już będzie cieplej W kwestii rozmiaru ramy: mam 75kg, 175 cm wzrostu. Raczej celuję w 21 - lubię siedzieć wysoko na w pełni prostych nogach. To co udało mi się mniej więcej wygrzebać to: Lazaro Sentatore v3: https://allegro.pl/oferta/wypasiony-lazaro-senatore-v3-men-alivio-21-czarny-8074168268 Na plus: osprzęt alivio Na minus: opinie o kiepskiej ramie, mało znana marka, nie wiem gdzie to później serwisować. Kross Trans 3.0: https://allegro.pl/oferta/rower-kross-track-2-meski-trans-3-0-wyprzedaz-8545657962 Na plus: bardziej znana marka, podobno lepsza rama, mniej problemów z serwisem Na minus: z tego co widzę to wyraźnie gorszy osprzęt. Co byście wybrali na moim miejscu? A może jeszcze jakieś inne ciekawsze propozycje, o których nie mam pojęcia? Pozdrawiam, Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez cezarg1410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 21" na 175 to raczej przesada - ale co kto sobie lubi poobijać, to jego Serwis jak serwis (pewnie każdy rowerowy ogarnie - zwłaszcza gdy nieobciążony pracą ) - komponenty typowe - a że rama kiepska to opowieści czyje? Z tej samej półki vellberg discover 3.1 / spartacus premier 4.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarg1410 Napisano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Może faktycznie masz rację. Czyli 19"? A choćby tutaj: Więc sugerujesz, że z tych 4 każdy będzie jednakowo podobny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Jak sam już stwierdziłeś trans 3 odstaje w dół.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarg1410 Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ok. W takim razie decyduję się prawdopodobnie na Lazaro Dzięki za rozwianie wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarg1410 Napisano 24 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2020 A więc rowery przyszły. Przesyłka ekspres. Ogólne wykonanie na tyle na ile się znam całkiem solidne. Nie czuć bublem Przerzutki działają idealnie, hamulce też. Póki co wygląda dobrze. W męskim musiałem lekko poprawić mocowanie przedniego błotnika bo lekko ocierał po przykręceniu koła. Ale bez problemu poszło. Damski bez zarzutów. Póki co pełne zadowolenie. Zobaczymy po sezonie jak to będzie Ogólnie rowery prezentują się bardzo fajnie. Nie podoba mi się tylko zupełnie biała osłona przednich tarcz biegów. Gdyby nie gwarancja przemalowalbym to na czarno :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 25 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) I jak 19" - nie za mały ? Przemalowywuj - olej gwarancję, jeśli ci kolor doskwiera ... Na nic nie powinno to rzutować - a jeżeli nawet połamiesz osłonę to dokupisz już czarną Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezarg1410 Napisano 26 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2020 Zdecydowanie nie za mały. Jest w sam raz a nawet na moje gabaryty jest dość duży. Dobrze że dopytalem na forum bo bym się wkopał z tym 21 Haha chyba tak zrobię bo kłuje mnie w oczy ta osłona Póki co przejechane 60km i jeszcze wszystko działa jak powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi