Skocz do zawartości

[rower] scott czy trek

Daro79

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Moim zdaniem Trek. Amortyzator powietrzny zdecydowanie przemawia na jego korzyść. Scott ma sprężynę...

Jeśli możesz coś dołożyć spojrzałbym na rowery z Decathlonu, w kierunku model XC50.

Napisano

Niedawno chodziłem za rowerem, więc widziałem obydwa na żywo ;) Trek jest nieco bardziej nastawiony na XC (teoretycznie gotowy by gdzieś wystartować  na tzw. entry level), Aspect na rekreacyjne MTB.

Bo obejrzeniu w salonie tych dwóch, byłem skłonny wziąć Treka, mimo zasłyszanych wielu narzekań na koła w tej serii. Wizualnie i namacalnie bardziej mi się podobał, kompatybilny z amortyzatorami 100-120 mm co jest dużym plusem, dodatkowo sieć dystrybucji wydawała się przyjaźniejsza.

Warto poczytać forum, bo jest wiele opinii o X-Caliber.

Napisano

Koła z X-Calibrów nie są takie złe, na pewno sporo lepsze niż w Marlinie :D Jedyny minus to piasty i nieszczęsny "boost" 141mm, bywały też problemy z bębenkiem ale nie pamiętam już w jakich modelach. Ale przez pierwsze dwa lata bym się o to nie martwił, potem można dać coś lepszego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.