Mod Team sznib Napisano 18 Kwietnia 2020 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Otóż problem jest taki ze w mojej Sigmie bardzo łatwo licznik się "zaklikuje" w mocowaniu (Twist lock oczywiście). Łatwo się też "odklikuje", przez co już 2 razy zgubiłem licznik. Jakimś mega fartem udało się zgubę znaleźć, ale jazda z taką tykającą bombą nie jest zbyt komfortowa. Macie na to jakieś patenty, czy po prostu się wyrobiło i nic z tym nie zrobi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Niemożliwe Sigma? Cóż moja 10 letnia sigma też z tym systemem też jakieś 3 lata temu zaczęła znacznie lżej chodzić, i ze 2 razy spadał (no ale cóż co dziennie przynajmniej raz zakaładamna i zdejmowana, to się wytarła), a ze lubię wymęczyć rzeczy do ostatecznego końca, to nie poszedłem na łatwiznę by kupić nowe mocowanie i wymienić, bo można do Sigmy bez problemu, to wpadłem na patent. Na bocznych ściankach mocowania przykleiłem po odciętym plasterku izolacji. Pomogło, choć mogą sie po jakimś czasie i ine przetrzeć odkleić, ale mozna wówczas nowe. Ważne by tak nalkeić, zeby podczas zakładania licznika i obrotu nie przesuwały się te plasterki na końcówki przewodu, te stykające się z licznikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Ja sobie poradziłem naklejając na taśmie dwustronnej dwa małe kwadraciki z tektury, w górnych rogach mocowania, tak że licznik się o nie zakleszczał. Ale tak czy inaczej było to rozwiązanie tymczasowe i chwilę później zmieniłem licznik, bo próbowałem z nową podstawką i nic nie zmieniała. Swoją drogą jest to chyba zależne od modelu, bo inny (najtańszy Speedmaster 5000) działa w zimówce już wiele lat, ściągany setki razy, i jeszcze nigdy nie wypadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Na razie będę próbował sposobu Senseia. BTW. Tez mam Speedmastera, model 800, używałem go baardzo długo, teraz od kilku lat leży w pudełku. Bateria do teraz działa, nigdy problemów z mocowaniem nie było. Obecna Sigma 12.12 już jest problematyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Może warto zmienić podstawkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.