Rowerowyszaj.pl Napisano 17 Kwietnia 2020 Napisano 17 Kwietnia 2020 Hej, Rozebralem właśnie swój zacisk hamulcowy Avid Elixir 7, jestem na etapie składania i czytałem gdzieś że używa sie zmaru do tłoczków. Jakiego smaru mogę użyć do przesmarowania? Może to być np.; wazelina techniczna? Cytuj
ZX_agent Napisano 17 Kwietnia 2020 Napisano 17 Kwietnia 2020 Musi być to smar kompatybilny z płynem DOT. Ja kupiłem oryginalny Avid'a. 30 ml kosztuje 35 zł, ale starczy Ci na spokojnie na wiele lat serwisów. Ja bym tego nie do końca nazywał smarem do tłoczków, bo tak naprawdę to smar powinien być przede wszystkim na uszczelkach na których poruszają się tłoczki, ja osobiście tłoczki też delikatnie smaruję, zawsze będzie minimalnie lepszy poślizg Cytuj
MaxCava Napisano 17 Kwietnia 2020 Napisano 17 Kwietnia 2020 8 zł ost. płaciłem - pasta do cylinderków. https://www.google.com/search?q=pasta+tłoczki+cylinderki&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiHm6L4tvDoAhXrh4sKHR2bCvQQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1920&bih=947 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi