regit Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Witam, planuje przerzucić się z crossówki i zakupić pierwszą szosę endurance, mój wzrost to 171 a przekrok około 84. Zastanawiam się nad odpowiednią ramą bo chcę jeździć na co dzień ale i robić jakieś wypady do 200km, myślę nad używką scotta ale jeszcze nie wiem który rocznik ustrzelę: Scott speedster 2015. Którą ramę mi doradzicie M czy S? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Zdecydowanie S. Przy tym stosunku wzrostu do przekroku (stosunkowo krótki tułów) nie ma sensu żebyś pchał się w coś większego a i tak te 530mm górnej rury wydaje mi się maksymalną wartością na jakiej będziesz mógł komfortowo jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czy przekrok jest dobrze zmierzony? Bo wydaje się spory jak na 171 cm wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regit Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 27 minut temu, Chociemir napisał: Czy przekrok jest dobrze zmierzony? Bo wydaje się spory jak na 171 cm wzrostu. Nie wiem, w lekkim rozkroku na bosaka w spodekach wsadzilem 1cm twardy zeszyt i od niego odznaczyłem szczyt boku który przylegał do szafki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regit Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Mihau_ napisał: Zdecydowanie S. Przy tym stosunku wzrostu do przekroku (stosunkowo krótki tułów) nie ma sensu żebyś pchał się w coś większego a i tak te 530mm górnej rury wydaje mi się maksymalną wartością na jakiej będziesz mógł komfortowo jeździć. Czyli coś takiego powinno być ok w tych pieniądzach? Scott speedster 2015 51 minut temu, Chociemir napisał: Czy przekrok jest dobrze zmierzony? Bo wydaje się spory jak na 171 cm wzrostu. Nie wiem, w lekkim rozkroku na bosaka w spodekach wsadzilem twardy zeszyt o grubośći 1cm i od niego odznaczyłem szczyt boku który przylegał do szafki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Teraz, regit napisał: Czyli coś takiego powinno być ok w tych pieniądzach? Scott speedster 2015 Nie urzeka mnie ani troszkę. Korba 105 5600, przerzutka chyba też. Podrabiany strój bmc to średnia zachęta Ogólnie jesteś w stanie znaleźć za te 2200 rower na 105 5800 2x11 choć niekoniecznie scott'a (bo te ogólnie są względnie drogie i na rynku pierwotnym i wtórnym - choć z obecnymi addict'ami trochę się to zmienia na plus) Zerknij tutaj https://www.olx.pl/oferta/jak-nowy-rower-szosowy-scott-speedster-20-CID767-IDArykB.html#b43650ec5d Tiagra 2x10 - "nowoczesny" dobrze działający napęd, nadal folia na obręczach, na zębach korby praktycznie nie widać startego lakieru, można powiedzieć, że rower jest nowy. Do tego masz podsiodłowkę, licznik i oświetlenie. O wiele bardziej się to opłaca a coś tam z ceny pewnie urwiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regit Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 2 minuty temu, Mihau_ napisał: Nie urzeka mnie ani troszkę. Korba 105 5600, przerzutka chyba też. Podrabiany strój bmc to średnia zachęta Ogólnie jesteś w stanie znaleźć za te 2200 rower na 105 5800 2x11 choć niekoniecznie scott'a (bo te ogólnie są względnie drogie i na rynku pierwotnym i wtórnym - choć z obecnymi addict'ami trochę się to zmienia na plus) Zerknij tutaj https://www.olx.pl/oferta/jak-nowy-rower-szosowy-scott-speedster-20-CID767-IDArykB.html#b43650ec5d Tiagra 2x10 - "nowoczesny" dobrze działający napęd, nadal folia na obręczach, na zębach korby praktycznie nie widać startego lakieru, można powiedzieć, że rower jest nowy. Do tego masz podsiodłowkę, licznik i oświetlenie. O wiele bardziej się to opłaca a coś tam z ceny pewnie urwiesz No ten wygląda lepiej :P, możesz mi jeszcze polecić jakieś modele typu endurance okolo 2k zł które będą miał przynajmniej tiagre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 54 minuty temu, regit napisał: No ten wygląda lepiej :P, możesz mi jeszcze polecić jakieś modele typu endurance okolo 2k zł które będą miał przynajmniej tiagre? Ciężko powiedzieć, rynek używek jest mega szeroki i masa marek, nawet tych "nieznanych" się przewija Powinien się trafić giant defy, cube peloton, triban 540, trek domane, z treka będzie też seria "one" ale tego musisz szukać na piechotę bo ludzie różnie opisują w ogłoszeniach, czasami trafi się cannondale synapse. Można popatrzeć na fuji bo czasami fajne rzeczy się trafiają Tu masz fajną opcję, do tego nówka sztuka choć nie do końca aż tak bardzo endurance. Znajomy ma ten model i nie ma się do czego przyczepić https://www.olx.pl/oferta/nowa-szosa-centurion-hyperdrive-2000-CID767-IDAI0fc.html#f18e630957 a tu masz geometrię https://www.centurion.de/de-de/bike/2017/hyperdrive-2000-136 Nic lepszego za 2k nie kupisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regit Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Dzięki za propozycje, cześć z tych modelów przeglądałem. Próbowałem kupić tego scotta za 2700 ale sprzedający odpisał że do niedzieli jest zarezerwowany a w niedziele że czeka na przelew, rower nadal wystawiony ale chyba nie jest mi pisany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ogarnij tego nowego centuriona, świetna opcja za taką kasę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regit Napisano 25 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2020 Nie mówię że nie ale poszukam jeszcze czegoś innego. Dzięki za porady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regit Napisano 5 Maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2020 W dniu 21.04.2020 o 09:48, Mihau_ napisał: Ogarnij tego nowego centuriona, świetna opcja za taką kasę Nie udało mi się kupić żądnej Principi które mi się spodobały ale za to kupiłem tego Centuriona, dzięki za link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.