NoPerfect Napisano 16 Kwietnia 2020 Napisano 16 Kwietnia 2020 Witam, kumpel do dirt jam compa 120mm (całe bebechy w środku nowe) szuka aktualnie dolnych goleni na qr20, znalazł całego dirt jumpera 3 za 300 i chciałby przełożyć dolne golenie i w sumie ma kilka pytań: -czy jeśli ma takie samo mocowanie na dole (chodzi o te śruby co skręca się dolne z górnymi) to będą pasować? -czy oś novatec bedzie do niego pasować czy trzeba kupić jakąś specjalną oś? (brak w zestawie) https://allegro.pl/oferta/os-novatec-20mm-20-mm-102g-148mm-nt-ax-20-fr-dh-7549674013 -czy dirt jump miał inny rozstaw goleni niż dirt jam comp? -czy ma lagę 32 czy 30? (sprzedawca nie umie sprecyzować tego gdyż nie ma suwmiarki.., jak można nie mieć suwmiarki w XXI wieku..) Zdjęcia dirt jumpa na dole Ew za ile może go kupić, prosi o pomoc ile zaoferowac mu.
BMXdoPieca Napisano 17 Kwietnia 2020 Napisano 17 Kwietnia 2020 12 godzin temu, NoPerfect napisał: -czy jeśli ma takie samo mocowanie na dole (chodzi o te śruby co skręca się dolne z górnymi) to będą pasować? tak 12 godzin temu, NoPerfect napisał: -czy oś novatec bedzie do niego pasować czy trzeba kupić jakąś specjalną oś? (brak w zestawie) nie, oś musi być 20x110 12 godzin temu, NoPerfect napisał: -czy ma lagę 32 czy 30? (sprzedawca nie umie sprecyzować tego gdyż nie ma suwmiarki.., jak można nie mieć suwmiarki w XXI wieku..) oba mają 32mm Będzie pasować tylko musisz znaleźć pasującą oś. Możesz napisać na priv do Marka Denusa na fb, on sie zna na starszych marcokach
NoPerfect Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Napisano 17 Kwietnia 2020 9 minut temu, BMXdoPieca napisał: nie, oś musi być 20x110 Skoro oś 110 to jest szerszy rostaw goleni dolnych niż w amorku co jest na piastę 100?
BMXdoPieca Napisano 17 Kwietnia 2020 Napisano 17 Kwietnia 2020 oba mają qr20? czy jeden 20mm a drugi 9mm?
NoPerfect Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Napisano 17 Kwietnia 2020 Jumper z którego ma być swap ma qr20, jam comp ma 9 Postanowiłem wziasc sprawy w swoje dłonie i dzwoniłem do gościa to mówił że tam piasta jest 100 a nie 110, i teraz nie wiem, żeby się nie wpakował i że kupii piastę 100 a tam 110 albo na odwrót jest
BMXdoPieca Napisano 17 Kwietnia 2020 Napisano 17 Kwietnia 2020 No to nie wiem, ale podejrzewam że nie da rady
NoPerfect Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Napisano 17 Kwietnia 2020 Godzinę temu, BMXdoPieca napisał: No to nie wiem, ale podejrzewam że nie da rady Ale że coŚ może nie pasować? Czy co?
NoPerfect Napisano 3 Maja 2020 Autor Napisano 3 Maja 2020 Odkop! W dniu 18.04.2020 o 19:57, BMXdoPieca napisał: dolne golenie będą szersze 10mm Zrobił swap z jumpera co ma oś 20x110, amortyzator jest szerszy na hakach jedynie. Jeszcze jedno: Będę mu robić serwis, nowe uszczelniacze olejowe (z rolniczego za grosze), kurzowe itp. Pytanie, jak słyszałem między uszczelniacz olejowy a kurzowy (szpara) daje się smar, ile tego smaru dać? Równo z uszczelkami żeby golenie się same smarowały (dużo) czy żeby był tylko (mało)? Oraz czy musi być jakiś specjalny rowerowy bez dodatku litu czy jakiś smar z sklepu z uszczelniaczami bez dodatku litu też ogarnie to?
Brombosz Napisano 3 Maja 2020 Napisano 3 Maja 2020 W dniu 17.04.2020 o 14:56, NoPerfect napisał: Postanowiłem wziasc sprawy w swoje dłonie i dzwoniłem do gościa to mówił że tam piasta jest 100 a nie 110, i teraz nie wiem, żeby się nie wpakował i że kupii piastę 100 a tam 110 albo na odwrót jest Ktoś kto sprzedaje golenie i nie ma suwmiarki żeby je zmierzyć, nie jest kompetentną osobą do zadawania takich pytań. 6 minut temu, NoPerfect napisał: Pytanie, jak słyszałem między uszczelniacz olejowy a kurzowy (szpara) daje sie smar, ile tego smaru dać? Równo z uszczelkami żeby golenie się same smarowały (dużo) czy żeby był tylko (mało)? Oraz czy musi być jakiś specjalny rowerowy bez dodatku litu czy jakiś smar z sklepu z uszczelniaczami bez dodatku litu też ogarnie to? Jeżeli chodzi ci o ilość smaru w wargach uszczelki to tak żeby był na równo z goleniami. Lepiej dać więcej, tak żeby nadmiar wypchało, niż mniej. Co do tego jaki tam ma być smar to wiedząc, że ma być do uszczelek kurzowych, i że nie może zawierać litu, jesteś na dobrej drodze żeby sobie tą informację na forum znaleźć.
NoPerfect Napisano 4 Maja 2020 Autor Napisano 4 Maja 2020 13 godzin temu, Brombosz napisał: Co do tego jaki tam ma być smar to wiedząc, że ma być do uszczelek kurzowych, i że nie może zawierać litu, jesteś na dobrej drodze żeby sobie tą informację na forum znaleźć. Kupił sylikonowy smar, bo wyczytał że nie zawiera litu i nie uszkadza uszczelek Dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.