cervandes Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Cześć. Rozważam zakup amortyzatora, ale mam obawy co do zmiany jego skoku. Potrzebuję 100mm, tymczasem ten z oferty ma skok 120mm. Co jest potrzebne aby mu zmienić skok? https://allegro.pl/oferta/nowy-amortyzator-rock-shox-recon-gold-rc-27-5-120-8926504822 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Baryłka dystansowa do sprężyny powietrznej jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) Mój recon ma już ładnych kilka lat i mogło coś się zmienić . Skok zmieniali mi w serwisie , z tego co zrozumiałem to operacja polega na przełożeniu jakichś podkładek z nad ( czegoś tam ) na pod ( coś tam ) . Czyli nie były potrzebne dodatkowe części tylko narzędzia i wiedza . Mój amor był opisany w katalogu jako 80/100/120 . Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez WaGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Waham się czy go kupić. Nic mojemu Epixonowi nie brakuje, ten Gold byłby po prostu o włos lepszym (no i nowym!) widelcem. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Ja bym nie kupił... Lepszej pracy od Epixona raczej miał nie będziesz, wagowo pewnie wyjdzie to samo. Zamiast Octavii kupisz Golfa. Jak już zmieniać to tak, żeby poczuć te zmianę (nie tylko w portfelu ) Np to.: https://allegro.pl/oferta/nowy-rock-shox-sid-rlc-27-5-100mm-boost-8524297644 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Może i bym kupił, ale boost :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 (edytowane) A faktycznie boosta nie zuważyłem, mea culpa! Niemniej Recona bym odrzucił, bo to żadne ulepszenie dla Epixona, brzydszy nawet. Ewentualnie Reba, ale to tez musiałaby być w okolicach 750-850 pln żeby było warto, czasem się trafiają z demontażu. Edytowane 15 Kwietnia 2020 przez Sabarolus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Reba nie różni się jakością działania od recona gold. Para cierna (golenie/uszczelki) ta sama, tłumik też ten sam. Recon to reba z nadwagą. Natomiast sam skok reguluje się dokładaniem lub ujmowaniem "All travel spacer". Z ostatniej tabelki wynika, że 27,5" 120 mm nie ma spacera, a do zmiany na 100mm potrzebujesz jednej sztuki 20mm. Jeśli będziesz potrzebował, a nie uda Ci się kupić to mogę wyjąć taki ze swojego i odlać kopię z silikonu 80 ShA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi