Tomek37 Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Szukam opinii o ramie/rowerze Kross Earth 2.0, model 2019. Są teraz spore przeceny- około 5500pln nowy kosztuje. Co do osprzętu- wiem, że bez szału. Chciałem kupić głównie ze względu na ramę, niepasujące elementy zdemontować i sprzedać (koła, hamulce, widelec, napęd). A jak się nie sprzeda to jeździć jak jest tylko przerzutkę z przodu wywalić:). Czy słyszeliście o jakichś pęknięciach/ innych wadach? Jak w porównaniu do podobnych (Anthem/Soil/Spark) z jazdą i wybieraniem nierówności? Nie znalazłem także nigdzie wagi ani całości ani ramy- raz tylko obiło mi się o oczy 14.46 ale to nie potwierdzone i trochę ciężko mi w to uwierzyć (coś dużo mi się wydaje, rama mam nadzieję że z damperem poniżej 3kg waży). Mam 172cm wzrostu, przekrok 81- rozmiarówka Krossa podpowiada S-kę, 16 do 174cm. Do tej pory poprzednie rowery miałem z ramą 17 cali. Przejmować się tym czy brać M-kę i ew. krótszy mostek? Dodatkowo chyba Kross podaje geometrię S-ki z błędami- baza kół, reach, stack niepasujące do tej najmniejszej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubek76 Napisano 4 Maja 2020 Udostępnij Napisano 4 Maja 2020 (edytowane) W dniu 13.04.2020 o 18:43, Tomek37 napisał: Jak w porównaniu do podobnych (Anthem/Soil/Spark) z jazdą i wybieraniem nierówności? Nie wiem czy już kupiłeś. Ja mam Soila 1.0 i też rozważałem Eartha 2.0. Przesiadłem się z HT XC i to na kole jeszcze 26. Więc zmiana wielka. Jeśli chodzi o wybieranie i komfort na nierównościach to w porównaniu z poprzednim rowerem jest świetnie. Tam gdzie zjeżdżałem i rower nerwowo czasem brykał teraz jest spokojnie, a koło trzyma glebę. Na korzeniach i kamieniach ręce i plecy mniej się męczą. Oprócz zawieszenia też balon większy bo opona 2.4. W Solilu 1 siedzi RS Recon co w Earth 2.0 tylko wiadomo większy skok. Trochę widelec nie powala. W HT mam Rebę i lepiej wybiera. Jak nie kupisz to się nie przekonasz. Poszukaj dobrze może kupisz model 2020 w dobrej cenie. Ja kupiłem za 6150 model 2020 a w większości sklepów jest grubo ponad 7 tysi. Jeśli zakładasz od razu wszystko zmieniać i chodzi tobie o ramę to bym się zastanowił bo podobnie jak w moim Soilu tak w Earth rama jest pod względem wagi dużym minusem. Edytowane 4 Maja 2020 przez Kubek76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi